Voedingskundige Henk-Jan Koershuis is een van de sprekers op het hardloopsymposium ‘You BETTER run’. Het maximale uit hardlopen halen gaat gepaard met een goede voedingsstrategie. Voor de tweede keer wordt het symposium georganiseerd door de organisatie van de Diepe Hel Holterbergloop. Ook zal ex-Olympisch atleet Robert Lathouwers een prachtig verhaal vertellen, over zijn weg naar de Olympische Spelen in Londen.
De jeugd heeft de toekomst. Juist gebruik van (sport)voeding voor jonge talentvolle voetballers is een van de aspecten als het gaat om optimaal presteren. Eerst dient de basisvoeding op orde te zijn, om vervolgens aan sportvoeding aandacht te geven. De FC Twente academie wil verder ontwikkelen en professionaliseren. 500 mensen zaten klaar op woensdag 5 september 2019 in de Grolsch Veste. Onze collega (sport)voedingsdeskundige Henk-Jan Koershuis gaf voorlichting over juist gebruik van zowel basisvoeding als sportvoeding. Ruim 125 jeugdige spelers en 375 ouders, begeleiders en trainers/staf ontvingen voorlichting van de sportvoedingsdeskundige. In 1.5 uur tijd deelde hij met de 500 aanwezigen
Het is zover! Na meerdere uitverkochte zalen in Nederland gaat De Beste Verliezer Masterclass Theatertour nu Friesland aandoen. De Beste Verliezer goes… Drachten! Wees erbij: woensdag 29 januari om 19:00 uur in schouwburg De Lawei. Plek voor ruim 909 (!) mensen.
Effect personeelsdiensten uit Oldenzaal bestaat 10 jaar. Het jubileumfeest werd gevierd bij Carte Blance in Oldenzaal. Het feest werd gedeeld met relaties en het team. Relaties afkomstig uit alle delen van het land. Aan het einde een heel energieke en waardevolle avond, gingen alle aanwezigen naar huis met Hét boek, De Beste Verliezer, een Gouden Boodschap. Twee sprekers gingen eraan vooraf. Scheidsrechter Bas Nijhuis trapte af. Hij gaf een inkijkje op energieke wijze in de wereld van voetbal en de scheidsrechterswereld. Na de pauze was het de beurt aan Henk-Jan Koershuis.
Als een gemeenschap de mouwen opstroopt, dan kan er heel wat neergezet worden. Létterlijk! Straten zijn versierd in het Twentse dorp en de speciaal ontworpen ‘650 jaar Vriezenveen vlaggen’ sieren aan menig huis in Vjenne. De grote feesttent op het Manitobaplein voor het gemeentehuis, is het middelpunt van de feestweek. Tal van ondernemers maken dit mogelijk en komen er tijdens de feestweek samen. September 2019 staat in het teken van de viering van 650 jaar Vriezenveen, met tal van activiteiten. Auteur en (sport)voedingsdeskundige Henk-Jan Koershuis sprak tijdens de ondernemersavond. Ook mocht hij het eerste exemplaar ontvangen van Ondernemers Magazine Twenterand.
In mei van 2019 trapte Rabobank Centraal Twente af met de eerste Masterclass tijdens een ontbijtsessie. Een energieke start van de dag voor het gedreven team van de bank uit Hengelo en omgeving. Tijdens het nuttigen van een gezond ontbijt verzorgde Henk-Jan de Masterclass De Beste Verliezer. Na de Masterclass gingen de collega’s niet alleen naar huis met Het Boek, De Beste Verliezer een Gouden Boodschap. Ook gingen zij naar huis met enthousiasme en de nodige verdere vragen. Enkele maanden later, op 10 september, was De Beste Verliezer terug met de Masterclass De Verdieping.

Het bijzonder mooie bedrijf Ambius gaat aan de slag met De Beste Verliezer. Vrijdag 6 september 2019 ging voedingsdeskundige Henk-Jan Koershuis op bezoek op bij de experts in sfeerbeleving. Wat een prachtig bedrijf mocht hij zien. Op energieke wijze nam Henk-Jan op zijn eigen unieke manier het gehele team Ambius Nederland mee in de wereld van (on)gezondheid, voeding en beweging.

Het bijzonder mooie bedrijf Ambius gaat aan de slag met De Beste Verliezer. Vrijdag 6 september 2019 ging voedingsdeskundige Henk-Jan Koershuis op bezoek op bij de experts in sfeerbeleving. Op energieke wijze nam Henk-Jan het gehele team Ambius Nederland mee in de wereld van (on)gezondheid, voeding en beweging. In een ruim uur durende Masterclass sprak hij over voeding, beweging, de supermarkt tour en hoe je keuzes maakt.
“In Engeland zal naar alle waarschijnlijkheid de huidige generatie kinderen, jonger overlijden dan de vorige generatie. Nog nooit eerder kwam het voor in de mensheid dat de nieuwe generatie jonger overlijdt dan de generatie ervoor”. Het waren de woorden die auteur en voedingsdeskundige Henk-Jan Koershuis sprak tijdens de Masterclass De Beste Verliezer en de lancering van zijn gedachtegoed.
De Sportfabriek Vriezenveen gaat De Beste Verliezer Masterclass inzetten als onderdeel van hun eigen ontwikkelde 100 dagen Challenge. De 100 dagen Challenge is het voeding en beweegprogramma van de Sportfabriek. Op maandag 9 september gaat de 100 dagen Challenge van start. Vijf dagen later zal op vrijdagavond 13 september om 19:00 uur de Masterclass De Beste Verliezer gepresenteerd worden.
Het schooljaar 2019 werd door het ROC van Twente in stijl afgesloten. Een energiek en vol programma tijdens ‘de laatste schooldag van 2019’. De Beste Verliezer Masterclass was de start van de afsluitende schooljaar dag. Zo’n 150 docenten en andere collega’s waren aanwezig. Op de locaties Almelo, Hengelo en Enschede van het ROC van Twente ligt inmiddels het boek. Het is mooi om te zien hoe het onderwijs verandert als het gaat om gezondheid. Na o.a. het Pius-X college, Het Noordik en het Twickel college is ook het ROC van Twente aan de slag met De Beste Verliezer.
De Beste Verliezer Base Camp editie 1 zit erop. Drie weken lang trok ik door Noorwegen. Deels alleen. Deels met een groep Beste Verliezers. Nu deze reis bijna ten einde is stel ik mij een kritische vraag: “Is het nou eigenlijk gelukt om een Gouden Boodschap achter te laten in Noorwegen?”
Het leven van een aantal mensen zal nooit meer hetzelfde zijn.... Life has Changed. En Verder...? Geen idee!! Ik heb werkelijk geen idee… Meestal weet ik wel waar ik moet beginnen. Altijd heb ik wel m’n woordje klaar. In woord of geschrift. Nu is dat uitdagend…. Deze reis naar Noorwegen. De Beste Verliezer, editie 1 Base Camp maakt mij dankbaar. En eigenlijk ook wel een beetje stil. Zo stil dat ik echt even denk: waar moet ik toch beginnen als ik dit blog schrijf? Wát is nou interessant om te delen? Zijn t ‘slechts’ de bijzonder mooie pica’s van deze prachtige reis? Of juist de ervaring van de deelnemers? Of mijn eigen kijk op de reis die ik momenteel hier in Noorwegen leef?
1 van 3