De Sportfabriek Vriezenveen gaat De Beste Verliezer Masterclass inzetten als onderdeel van hun eigen ontwikkelde 100 dagen Challenge. De 100 dagen Challenge is het voeding en beweegprogramma van de Sportfabriek. Op maandag 9 september gaat de 100 dagen Challenge van start. Vijf dagen later zal op vrijdagavond 13 september om 19:00 uur de Masterclass De Beste Verliezer gepresenteerd worden.
Het schooljaar 2019 werd door het ROC van Twente in stijl afgesloten. Een energiek en vol programma tijdens ‘de laatste schooldag van 2019’. De Beste Verliezer Masterclass was de start van de afsluitende schooljaar dag. Zo’n 150 docenten en andere collega’s waren aanwezig. Op de locaties Almelo, Hengelo en Enschede van het ROC van Twente ligt inmiddels het boek. Het is mooi om te zien hoe het onderwijs verandert als het gaat om gezondheid. Na o.a. het Pius-X college, Het Noordik en het Twickel college is ook het ROC van Twente aan de slag met De Beste Verliezer.
De Beste Verliezer Base Camp editie 1 zit erop. Drie weken lang trok ik door Noorwegen. Deels alleen. Deels met een groep Beste Verliezers. Nu deze reis bijna ten einde is stel ik mij een kritische vraag: “Is het nou eigenlijk gelukt om een Gouden Boodschap achter te laten in Noorwegen?”
Het leven van een aantal mensen zal nooit meer hetzelfde zijn.... Life has Changed. En Verder...? Geen idee!! Ik heb werkelijk geen idee… Meestal weet ik wel waar ik moet beginnen. Altijd heb ik wel m’n woordje klaar. In woord of geschrift. Nu is dat uitdagend…. Deze reis naar Noorwegen. De Beste Verliezer, editie 1 Base Camp maakt mij dankbaar. En eigenlijk ook wel een beetje stil. Zo stil dat ik echt even denk: waar moet ik toch beginnen als ik dit blog schrijf? Wát is nou interessant om te delen? Zijn t ‘slechts’ de bijzonder mooie pica’s van deze prachtige reis? Of juist de ervaring van de deelnemers? Of mijn eigen kijk op de reis die ik momenteel hier in Noorwegen leef?
Kader bureau voor kwaliteitszorg bestaat 25 jaar. Om dit te vieren werd onder andere De Beste Verliezer uitgenodigd. Een Masterclass gezondheid en vitaliteit op-maat werd aangeboden aan de collega’s. 100 medewerkers werden op energieke manier 1.5 uur meegenomen in de wereld van voeding, energie en gezondheid. Na de Masterclass overhandigde auteur Henk-Jan Koershuis persoonlijk aan alle aanwezigen het boek De Beste Verliezer, een Gouden Boodschap.
De eerste editie van de Masterclass De Beste Verliezer trok 850 mensen. De tweede editie, 350 aanwezigen. De daarop volgende edities in Rijsbergen, Mill, Den Ham, Hengelo en andere plaatsen waren ook steevast goed voor volle bak. De Beste Verliezer Tour gaat door. Op diverse locaties in Nederland is de Masterclass te volgen. Op zondag 23 juni wordt voor het eerst een Masterclass geveild.
Maanden van voorbereiding ging eraan vooraf. En nu…. is het zover: De Beste Verliezer Base Camp Goes Norway! Reis je met Henk-Jan mee naar Noorwegen?

Auteur en voedingsdeskundige Henk-Jan Koershuis nodigt jou uit om de Ultimate Life Changer te ervaren. Je gaat met hem mee op reis in zijn gave Airstream. Op naar awesome Noorwegen. De eerste editie van De Beste Verliezer Base Camp vindt in de zomer van 2019 plaats. Een unieke ervaring die je nergens anders vindt. Het is de ultieme ervaring van zijn gedachtegoed en lifestyle van De Beste Verliezer.
Het Bornse Twickel College kreeg bezoek van De Beste Verliezer. Een aantal speerpunten van de school gaat over ‘ondernemen’. De jonge studenten kregen een gastles in het ondernemerschap en vitaliteit. Omdat ondernemen ook topsport is, mag de rol van voeding daarin niet ontbreken. Als onderdeel daarvan werd de school voorzien van de nodige boeken De Beste Verliezer, een Gouden Boodschap.
“Ja, maar… appelstroop bevat toch ook ijzer enzo Henk-Jan?”
“Ja, en? Dat bevat een fiets sleutel ook”

Niet raar dat ze moe was. Afslanken ging haar ook niet makkelijk af, zei ze. En moet ook eerlijk zeggen: zij was niet echt vooruit te branden. Het was slechts een constatering. Geen waardeoordeel….
Het maken van een wereldreis en het schrijven van een boek. Het zijn de twee meest gegeven antwoorden van mensen op de vraag: “Wat zou jij écht nog eens willen doen in je leven?”

Een Gouden investering #DBV90

Het lijkt erop dat er een soort van tweedeling ontstaat in de maatschappij. Een deel van de mensen is heel erg gezondheidsbewust. Zij verdiepen zich in het onderwerp voeding, sport en ontspanning. Gezondheid. Een ander deel van de mensen daarentegen neemt nauwelijks tijd voor het onderwerp gezondheid. Het overgrote deel van die groep mensen verdiept zich wél in een verzekering, de voorbereiding van een vakantie of bereiden zich voor op een sollicitatie gesprek. “Ja, want ik wil wel dat dat goed verloopt hoor”.
In een wereld waarin vrijwel alles draait om snelheid en digitale vooruitgang is aandacht voor elkaar soms ver te zoeken. Waar zijn de persoonlijke berichten? Het lijkt erop dat we we steeds minder tijd hebben voor elkaar. Juist deze persoonlijke aandacht is voor ons als mens een belangrijk onderdeel als het gaat om een gezonde levensstijl.
1 van 3