Beursgenoteerd World Class Sensata Technologies aan de slag met De Beste Verliezer

Beursgenoteerd World Class Sensata Technologies aan de slag met De Beste Verliezer

#DBV90. De leeftijd van 90 jaar behalen op een fitte en vitale manier. Zonder toeters en bellen. Deze boodschap delen met vele anderen; dát is de drive van auteur en inspirator Henk-Jan Koershuis. En waar hij dagelijks aan werkt. Om een heel land te bereiken de komende decennia, deelt hij zijn passie bij (sport)clubs, verenigingen, scholen, op congressen en uiteraard binnen het bedrijfsleven. Het leveren van een positieve bijdrage aan de vitaliteit van een organisatie; dat is waar De Beste Verliezer voor gaat binnen het bedrijfsleven. Zowel startende ondernemingen als grote bedrijven gaan aan de slag met De Beste Verliezer. Gezondheid en een vitale organisatie is universeel. Het gaat ons allemaal aan. Ook het beursgenoteerde en high end bedrijf Sensata Technologies kiest voor De Beste Verliezer.

 

Sensata Technologies heeft haar werknemers en de kwaliteit van werken hoog in het vaandel staan. De constante vraag die er binnen de organisatie heerst is

 

“Op welke wijze kan Sensata Technologies een optimale bijdrage leveren aan het plezier van de medewerkers? Welke stappen dragen bij aan een vitale organisatie?” 

 

Sensata-De-Beste-Verliezer

 

Sensata-Technologies-De-Beste-Verliezer

VITALITEIT VRAAGT OM EEN KRITISCHE EN POSITIEVE BLIK

Met deze vraag gingen de afdeling HR en auteur & voedingsdeskundige Henk-Jan Koershuis met elkaar meermaals aan tafel. Enkele energieke en verkennende gesprekken volgde. Tijdens de gesprekken spraken wij over de huidige situatie binnen Sensata. Voeding krijgt binnen het bedrijf al de nodige aandacht. Maar kan het beter? En hoe ver kan en wil je als bedrijf gaan? Wanneer is er sprake van betutteling? En wanneer is er sprake van het bieden van support naar je medewerkers? Die scheidslijn is niet alleen dun en discutabel, maar is ook nog eens erg persoonlijk. Het vraagt niet alleen om een live afspraak om er vooraf over te spreken met elkaar. Het gaat er ook vooral om; het verdiepen vanuit De Beste Verliezer in de organisatie. Iedere organisatie kent namelijk haar eigen cultuur. Er is geen keiharde goed of fout. De personal touch en ‘het snappen’ is waar het om draait. De Beste Verliezer is als geen ander in staat deze op-maat vertaling te maken tijdens een Masterclass en in het vervolgtraject.

 

“Hoe kan De Beste Verliezer een professionele en pro-actieve rol spelen aangaande dit thema,… een succesvolle bijdrage leveren aan een meer vitalere organisatie binnen de organisatie?”

 

Diverse afspraken volgden elkaar op. Er werd onder andere gesproken over het ‘kantine-aanbod’. De voeding automaat ‘in de gang’. En dan met name de voeding inhoud van dit apparaat. Past dit nog bij de doelen van de organisatie? Die vraag bracht Henk-Jan in. Onder andere. Ook: waar hebben de werknemers behoefte aan in deze tijd? En: hoe kan je een win-win situatie creëren waarbij zowel de werknemer zich fitter en gelukkiger voelt en de organisatie een aantoonbaar lager ziekteverzuim zal noteren als resultaat?

Sensata-Technologies-Beste-Verliezer 

MASTERCLASS ALS KICKOFF TIJDENS VITALITEITSDAG

Na enkele sessies besloten om diverse zaken verder uit te werken. Daarnaast werd een Masterclass aangeboden aan het personeel. Geheel gedoceerd in het Engels vanwege het Internationale karakter van Sensata. De Masterclass was vrij toegankelijk tijdens een speciale vitaliteit dag, waarbij ook de nodige andere activiteiten op de agenda stonden. Het ruime voorwerk dat de afdeling HR en Henk-Jan erin gestoken hebben, … loont! Het overgrote deel van de collega’s was aanwezig. In opperste concentratie werd zijn Masterclass gevolgd. Naderhand gingen collega’s met het boek De Beste Verliezer, een Gouden Boodschap naar huis.  

 

De Masterclass eye-opener was de officiële start van het leveren van een bijdrage van meer vitaliteit en energie aan de organisatie. Met als gevolg niet alleen een nog betere sfeer, maar uiteraard ook een aantoonbaar lager ziekteverzuim. Het is de kunst om gezonde voeding en de beleving daarvan ‘cool’ te laten zijn. Dat vraagt om een heel gerichte, persoonlijke én op-maat aanpak. Eén die werkt en op het lijf geschreven is van De Beste Verliezer. Of zoals Henk-Jan zelf zegt:

 

“Het is mijn ware ik. Mijn DNA. Het leveren van een positieve en bewezen succesvolle bijdrage aan de vitaliteit en energie van een organisatie. Heel gaaf om te mogen doen en te merken dat je veel waardering van vooral de medewerkers ervoor terug krijgt. Zij bepalen de energie en drive in een organisatie. Ik geloof er sterk in dat ‘de massa’ in organisatie het moet doen. Heel gaaf om die massa mee te krijgen in deze vibe en change”.

 

Sensata-DeBesteVerliezer

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.