De Beste Verliezer inspireert CBS Bureau voor de Statistiek

De Beste Verliezer inspireert CBS Bureau voor de Statistiek

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft de vitaliteit van haar werknemers hoog in het vaandel staan. Voedingsdeskundige en inspirator Henk-Jan Koershuis verzorgde op locatie bij het CBS een inspirerende Masterclass over voeding, energie, (on)gezondheid en vitaliteit. Een high end organisatie dat graag investeert in haar medewerkers en gezondheid. De Masterclass die door het land tourt langs bedrijven, scholen en verenigingen, deed op donderdag 14 november het CBS aan. Henk-Jan nam de collega’s mee en deelde de Gouden Boodschap. Aan het einde van de Masterclass gingen de collega’s naar huis met zijn Bestseller.

 

“Wat velen tegenwoordig beschouwen als een normaal voedingspatroon, staat ver verwijderd van gezond”

 

EVEN EEN WIJNTJE OF SNACKEN OP DE BANK

Vitaliteit is een groot goed. Niet alleen op persoonlijk vlak. Ook als het gaat om de vitaliteit van organisaties. Daarin valt nog een wereld te winnen voor veel organisaties. Hoe ver kan, mag en wil je als organisatie hierin gaan? Het CBS heeft een bedrijfsrestaurant waarin er alles aan wordt gedaan om zoveel mogelijk gezonde voedingskeuzes aan te bieden. Als werkgever heb je op deze manier “onder werktijd” de nodige invloed. Gaat het echter om het voedingspatroon van de medewerkers thuis, dan is de invloed van de werkgever ogenschijnlijk beperkt. In de avond even een wijntje of snacken op de bank; heb je daar invloed op als werkgever? Je kan als organisatie het meest mooie en gezonde aanbod bieden aan voeding; de grootste impact maak je echter in die overige tijd als mensen thuís hun eigen keuzes maken. Zaken opleggen wil je niet als werkgever. Wel de mensen inspireren, om naast het voedingsaanbod op het werk ook de mensen thuis gezondere keuzes te laten maken. Zónder dat je hierin iets oplegt. 

Henk-Jan verstaat dit vak als geen ander. Niet betweterig. Niet belerend. Het resultaat is dat velen naar huis gaan vol inspiratie om meer uit het leven te halen. 

 

AANDACHT VOOR GEZONDE VOEDING EN VITALITEIT

Zijn boek gaat over de twee grootste epidemieën van deze tijd die door het land razen: overgewicht en hoge bloedsuikerspiegels. Het is keihard nodig voor organisaties om mensen mee te nemen in deze reis van vitaliteit. De Masterclass is een enorme driver om de toch al nodige aandacht die er binnen een bedrijf heerst over het thema vitaliteit, nog meer onder de aandacht te brengen. Henk-Jan máákt gezonde voeding niet alleen leuk. Hij geeft er ook een totaal andere blik op. In slechts één tot anderhalf uur inspireert hij de medewerkers op energieke en enthousiaste wijze. Na de Masterclass gingen de medewerkers dan ook met zijn boek naar huis. 

 

“Na de Masterclass zie je binnen het CBS dat een groep collega’s direct aan de slag gaan met De Beste Verliezer. Dat is zó dankbaar ‘werk’ voor mij. Voor sommigen is het zelfs een ware eye-opener. Het heeft niet alleen een positieve impact op de organisatie. Het heeft invloed op hele gezinnen. Zeer waardevol”

 

Projectmanager Profiling Ron Sierdal is al vele jaren werkzaam voor het CBS. Hij nam de organisatie mede op zich en organiseerde de Masterclass. Voorafgaand sprak hij met Henk-Jan de wensen door. Waarbij vooral de organisatiecultuur aan de orde komt. Naast uiteraard de wensen van het CBS. Een Masterclass bij een stratenmaker bedrijf als Steggink Infra is anders dan bijvoorbeeld de Masterclass binnen het CBS. In de basis gelden er een aantal richtlijnen. De kracht van de Masterclass van De Beste Verliezer zit echter in het op maat leveren en verdiepen in de organisatie. 

 

Projectmanager Profiling CBS Ron Sierdal:

 

“Voorafgaand heb ik mij zelf al verdiept in de aanpak en het verhaal van De Beste Verliezer. Dat De Beste Verliezer Masterclass o.a. bij de Rabobank, Belastingdienst, FC Twente, Ambius en vele andere partijen is gedoceerd gaf mij niet alleen het vertrouwen in een sterk verhaal; het was zeker ook de drive en energie die Henk-Jan voor de organisaties geeft wat voor mij de doorslag heeft gegeven. Het blijkt dat het een juiste beslissing was. Velen gingen naar huis met het boek. Mooi te zien deze energie die hij bracht en achterlaat bij het CBS”

 

 Boek-Beste-Verliezer

De-Beste-Verliezer-CBS-centraal-bureau-statistiek

 

** Vanwege privacy zijn foto’s van de Masterclass achterwege gelaten | Verdere informatie voor interne medewerkers van het CBS is verkrijgbaar bij collega Ron Sierdal (CBS). Inhoudelijke informatie is te vinden op deze website of via info@debesteverliezer.com bij meer interesse.

 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.