De Beste Verliezer spreekt op hardloop symposium ‘You BETTER run’

De Beste Verliezer spreekt op hardloop symposium ‘You BETTER run’

Voedingskundige Henk-Jan Koershuis is een van de sprekers op het hardloopsymposium ‘You BETTER run’. Het maximale uit hardlopen halen gaat gepaard met een goede voedingsstrategie. Voor de tweede keer wordt het symposium georganiseerd, in het Kulturhus te Holten, door de organisatie van de Diepe Hel Holterbergloop. Ook zal ex-Olympisch atleet Robert Lathouwers een prachtig verhaal vertellen, over zijn weg naar de Olympische Spelen in Londen. Sportarts Sanne Hesselink deelt haar kennis als het gaat om blessurepreventie. Het zal een waardevolle avond worden in Holten.

“De man met de hamer voorkomen is niet zo moeilijk. Als loper enkele decennia op een latere leeftijd nog steeds top fit en gezond zijn… dát is wat mij betreft de ware uitdaging”

 

VOEDING ALS BASIS VOOR EEN OPTIMALE PRESTATIE

Het is veel voorkomend: lopers die beginnen met hardlopen, de meest fancyhardloopschoenen aanschaffen en zichzelf voorzien van allerlei apps. Dat goede schoenen en het in de gaten houden van de hartslag belangrijk is, is geen discussie. Toch is aandacht voor het onderwerp ook minstens zo belangrijk. Het voorkomen van de man met de hamer is nog niet zo heel moeilijk. Wat veel uitdagender is, om als loper over een aantal decennia nog steeds fit te zijn. En vooral gezond. Het lichaam voorzien van goede voeding vraagt dan ook om de juiste aandacht en tijdsinvestering. Gezond eten levert op de lange termijn bijzonder veel winst levenskwaliteit op. Althans, de kans vergroot je sterk wanneer je een effectieve voedingsstrategie hanteert.

“Er valt nog een wereld te winnen als het gaat om onze voeding innam. Ook,… en misschien wel in het bijzonder geldt dit voor sporters. Zij vragen veel van hun lichaam. Extra aandacht voor voeding is dan ook juist voor sporters gewenst"

 

De Diepe Hel Holterbergloop organiseert dit symposium samen met OCON Sportmedische kliniek, Salland Zorgverzekeringen en ZorgSaam Nijverdal – Hellendoorn.

De-Beste-Verliezer-Theaterhotel-06

Wil je als loper over enkele decennia nog gezond zijn en eventueel nog willen hardlopen, dan is het crúciaal wat je aan voeding de komende jaren in je mond stopt. Gouden Boodschappen zijn een absolute voorwaarde voor een op en top fit lichaam.

WAT KUN JE VERWACHTEN
Een informatieve en vermakelijke avond met sprekers die jou kunnen inspireren en aanzetten tot beter, gezonder en anders bewegen en eten. Het symposium is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over hardlopen, blessures voorkomen, goede voeding en hoe train ik nu het beste? Naast het informatieve gedeelte is er voldoende gelegenheid om te netwerken en met elkaar van gedachte te wisselen. Deze ’sportieve’ avond, inclusief hapje en drankje kost €20,-per persoon.

Locatie: Kulturhus te Holten
Datum: vrijdag 25 oktober
18.30 uur Inloop met koffie en thee
19.00 uur Opening door dagvoorzitter Laurens Jan Stam

19.10 uur Talkshow ‘Voor lopers door lopers’ met aan de desk: 

  • Henrieke Krommendijk - sportfysiotherapeut
  • Sanne Hesselink - sportarts
  • Robert Lathouwers – voormalig Olympisch atleet

 

19.35 uur Pauze

19.55 uur De Beste Verliezer | Henk-Jan Koershuis
Een blok vol energie, (on)gezondheid, de weg naar een fit leven en het maximale uit je sport halen. Een avond met GOUDEN BOODSCHAPPEN. Voedingsdeskundige Henk-Jan Koershuis verspreidt zijn boodschap over voeding en beweging. Een boodschap die aankomt. Hij is één van Nederlands meest gevraagde sprekers over dit onderwerp. Een enthousiaste, nuchtere tukker met een eigen stijl. Hij sprak voor ruim 30.000 mensen, liep de marathon binnen drie uur en werkt met de beste atleten ter wereld.Deze avond deelt Henk-Jan zijn Gouden Boodschap afgestemd op de hardlopers. Zowel voor de korte als langere afstand.

20.20 uur Robert Lathouwers | voormalig Olympisch atleet
Robert is als 5-jarige begonnen met atletiek bij PAC Rotterdam. Tot zijn 17e heeft hij de meerkamp beoefend tot hij naar de EK kon op de meerkamp en individueel op de 400 meter sprint. Er moest een keuze gemaakt worden en Robert is zich verder gaan richten op de 400 meter. Met o.a. brons op een EK met de 4x400 meter was zijn carrière groeiende, maar aanhoudende hamstringblessures maakte dat hij de wereldtop niet haalde. 

Hoe behaalde hij de halve finale op de Olympische Spelen in Londen?

20.40 uur Borrel en napraten, met Henk-Jan en lekker netwerken met anderen

Inschrijven kan online

De-Lawei-De-Beste-Verliezer-03

Diepe-Hel-Holterbergloop-sportvoeding

 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.