Een Gouden investering #DBV90

Een Gouden investering #DBV90

“Daar heb ik geen tijd voor”

“Dat is veel te duur” 

“Ooooh…. Geen idee, dat zie ik dan wel hoor”

 

Het lijkt erop dat er een soort van tweedeling ontstaat in de maatschappij. Een deel van de mensen is heel erg gezondheidsbewust. Zij verdiepen zich in het onderwerp voeding, sport en ontspanning. Gezondheid. Een ander deel van de mensen daarentegen neemt nauwelijks tijd voor het onderwerp gezondheid. Het overgrote deel van die groep mensen verdiept zich wél in een verzekering, de voorbereiding van een vakantie of bereiden zich voor op een sollicitatie gesprek. “Ja, want ik wil wel dat dat goed verloopt hoor”.

PIJN EN PLEZIER

Hoe kan het dat als je weet dat gezondheid je allergrootste goed is, dat je je niet verdiept in dit onderwerp? Waarom wel in die verzekering? Of de voorbereiding van je vakantie? Waarom worden die aspecten wel onderzocht en geeft - een grote groep mensen - hun eigen gezondheid nauwelijks of beperkt aandacht?

Het is verklaarbaar; als het onderwerp ons niet interesseert komen mensen pas in beweging als de twee P’s aan de orde komen. De P van plezier en de P van pijn. 

Zo geeft voor een grote groep mensen de P van plezier al snel een goed gevoel wanneer zij iets lekkers eten (in veel gevallen iets ongezonds). Deze ongezonde voeding geeft een lekker gevoel. Plezier dus. Hoewel dit gevoel slechts zeer kortstondig van aard is. Al snel hobbel je van het ene plezier naar het andere plezier. Kortom; ongezonde voeding is onderdeel van het voedingspatroon van velen. Het wordt beschouwd als normaal. En algemeen geaccepteerd door velen dit ongezonde snacken of eten. Immers, het geeft plezier.

GOUDEN-BOODSCHAPPEN-De-beste-Verliezer

DE P VAN PIJN

Hoe anders is het als de P van pijn ter sprake komt. Uit onderzoek blijkt dat velen pas in beweging komen als de ellende écht aan de orde is. Dit kan zich uiten door het niet actief kunnen spelen met de (klein)kinderen, snel vermoeid of uitgeput zijn. Of, in een nog extremer geval, dat een arts tegen de patiënt zegt: “Als u op deze manier doorgaat, is het binnen hele korte tijd afgelopen met u. Ik raad u zéér dringend aan hiermee te stoppen”.

De P van pijn moet dus extreem aanwezig zijn wil men overgaan tot gedragsverandering. En juist dáár wringt de schoen. 

DE SCHOEN WRINGT: TUSSEN PIJN EN PLEZIER

De schoen wringt op het punt dat de P van plezier groot genoeg is om ermee door te gaan met het ongezonde eetpatroon. En tegelíjkertijd is de P van pijn vaak niet sterk genoeg aanwezig om te stoppen met een ongezond voedingspatroon. Ongezonde voeding wordt niet gevóeld als een pijn. Eerder als plezier. Deze paradox houdt velen ‘gevangen’ in hun huidige voedingspatroon. Wanneer die gezond is, is dat geen probleem. De feiten geven echter aan dat het overgrote deel van de Nederlanders nog steeds erg ongezond eet. Immers; 52% van de mensen heeft overgewicht. Een nog groter percentage van de mensen stelt zich dagelijks meermaals bloot aan ziekelijk hoge bloedsuikerspiegels.

Het is mijn drive een bijdrage te leveren aan een gezondere generatie. Een gezonder Nederland. Dat begint bij voorlichting. En bewustwording. Mocht je dit bericht van A tot Z gelezen hebben, stel je dan de vraag:

“Mag ik het mijzelf veroorloven om wél een APK voor mijn auto, reis of sollicitatie gesprek te doen, maar niet voor mijn eigen lichaam?” 

Investeer in je eigen mooie lichaam. Jij bent het wáárd! Wat je koopt in de supermarkt gaat mee naar huis. Wat mee naar huis gaat komt in je keukenkast. Wat in je keukenkast komt gaat…in je mond. 

Daag jezelf uit. Gun jezelf een lang en gezond leven; investeer in kennis. Denk later nooit; "Had ik maar....". Koppel gezonde voeding aan plezier. Train jezelf daarin. Visualiseer die gedachte. Loop die supermarkt in en kijk ánders naar voeding. De Beste Verliezer, een Gouden Boodschap, geeft je alle tools. 

Hou van jezelf. Kies vooral voor…. Gouden Boodschappen.  

 

Ben jij al bekend met Gouden Boodschappen? Weet je het allemaal al? GREAT!! Geef dan de Gouden Boodschap door. Inspireer een ander op weg naar #DBV90

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.