FC Twente Voetbalacademie gaat aan de slag met De Beste Verliezer

FC Twente Voetbalacademie gaat aan de slag met De Beste Verliezer

De jeugd heeft de toekomst. Juist gebruik van (sport)voeding voor jonge talentvolle voetballers is een van de aspecten als het gaat om optimaal presteren. Eerst dient de basisvoeding op orde te zijn, om vervolgens aan  sportvoeding aandacht te geven. De FC Twente academie wil verder ontwikkelen en professionaliseren. 500 mensen zaten klaar op woensdag 5 september 2019 in de Grolsch Veste. Onze collega (sport)voedingsdeskundige Henk-Jan Koershuis gaf voorlichting over juist gebruik van zowel basisvoeding als sportvoeding. Ruim 125 jeugdige spelers en 375 ouders, begeleiders en trainers/staf ontvingen voorlichting van de sportvoedingsdeskundige. In 1.5 uur tijd deelde hij met de 500 aanwezigen zijn kennis en ervaringen.  Al vele jaren voorziet hij de FC Twente Vrouwen van sportvoedingsadviezen. Nu was het de beurt aan de jeugd: professionele aandacht voor basisvoeding en sportvoeding. Met als doel: het maximale uit de carrière te halen en gezond door het leven te gaan als topsporter.

SPORTVOEDING VOOR VOETBALLERS OP JONGE LEEFTIJD

Als het gaat om het gebruik van voeding voor voetballers op jonge leeftijd, is het key om eerst zeer uitgebreide aandacht te geven aan de basisvoeding. Het gebruik van bijvoorbeeld een isotone drank kan bijdragen aan de prestatie. De praktijk laat echter zien dat er nog veel meer winst te behalen is op gebied van basisvoeding. Het gedachtegoed van basisvoeding wordt gedoceerd vanuit de filosofie van Het Boek, De Beste Verliezer, een Gouden Boodschap. Een gouden exemplaar dat wat ons betreft alle ouders in de kast zouden moeten hebben. Wanneer de basisvoeding op orde is, kan er aandacht geschonken worden aan sportvoeding. Goed is niet Goed als je Beter kunt zijn. Het is mooi te zien dat de FC Twente Academie gebruik maakt van zowelhet boek De Beste Verliezer binnen de club, alsmede ons hoge kennisniveau over support en begeleiding op gebied van voeding. We zijn zeer gedreven om een bijdrage te leveren aan een nog professioneler topsport klimaat. Wil je optimaal presteren, dan begint dat qua voeding niet alleen bij de basis, maar ook bij de jonge generatie: dáár dient al een goede basis gelegd te worden.

De-Beste-Verliezer-Boek

FC-Twente-vrouwen-sportvoeding-01

Een goede drankstrategie is een van de onderdelen waar voetballers aandacht aan moeten schenken | Een hoogwaardige drank icm water, dat gedurende trainingen en wedstrijden gebruikt kan worden.

SPORTVOEDING ADVIES VIDEO EN GOUDEN BOEK VOOR BASISVOEDING

De kennis van De Beste Verliezer gaat erg ver. Henk-Jan heeft veel ervaring in de topsport wereld. Ook in de voetballerij hebben we mogen werken voor veel Betaald Voetbal organisaties, waaronder AZ, sc Heerenveen, Ajax en al heel wat jaren voor FC Twente Vrouwen. Daarnaast voor tal van andere betaald voetbal organisaties waar wij elk jaar zowel onze adviezen als (sport)voeding mogen ‘leveren’. Wens je als voetballler sportvoeding te gebruiken en wil je de basisvoeding op orde? Dan ben je bij De Beste Verliezer aan het juiste adres.

Maak gebruik van dé absolute expert in voeding. We hebben alles al voor je uitgewerkt. We bieden jou als voetballer twee mogelijkheden. De voetballer die meer uit zijn prestatie wil halen kan het beste kiezen voor deze succesvolle combinatie:

  1. Basisvoeding: Het lezen van Hét Boek: De Beste Verliezer, een Gouden Boodschap
  2. Sportvoeding: het bekijken van een advies video ‘Sportvoeding voor voetballers’

fc-twente-voetbalacademie-19

fc-twente-voetbalacademie-18


fc-twente-voetbalacademie-16

fc-twente-voetbalacademie-15

fc-twente-voetbalacademie-14

fc-twente-voetbalacademie-13

fc-twente-voetbalacademie-12

fc-twente-voetbalacademie-11

fc-twente-voetbalacademie-10

fc-twente-voetbalacademie-09

fc-twente-voetbalacademie-08

fc-twente-voetbalacademie-07

fc-twente-voetbalacademie-06

fc-twente-voetbalacademie-05

fc-twente-voetbalacademie-04

fc-twente-voetbalacademie-03

fc-twente-voetbalacademie-02

fc-twente-voetbalacademie-01

fc-twente-voetbalacademie-00
Hét Boek als het gaat om juist gebruik van basisvoeding voor voetballers
 | Naast gebruik van De Beste sportvoeding is het een absolute Must Have om de basisvoeding op orde te hebben.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.