Rabobank Centraal Twente trapt tijdens ontbijtsessie af met De Beste Verliezer

Rabobank Centraal Twente trapt tijdens ontbijtsessie af met De Beste Verliezer

Dat goede voeding en optimaal presteren onlosmakelijk met elkaar verbonden is, lijkt inmiddels al gemeengoed. Ondanks dat we het erover eens zijn dat voeding een cruciale rol speelt in ons leven en gezondheid, valt er nog een wereld te winnen. Ruim 52% van de mensen kampt met overgewicht. Een nóg groter percentage Nederlanders stelt zichzelf dagelijks bloot aan hoge bloedsuikerspiegels. Kortom: het kan beter met de vitaliteit van de BV Nederland. Rabobank Centraal Twente zet vitaliteit hoog op haar agenda. In dat kader werd met een groot team afgetrapt. 60 collega’s namen deel aan de ontbijtsessie. Tijdens het ontbijt presenteerde Henk-Jan Koershuis zijn Masterclass De Beste Verliezer. Na het ontbijt gingen alle 60 collega's aan de slag. En met Hét Boek, De Beste Verliezer, een Gouden Boodschap mee naar huis.

07:30 UUR DIRECTIEVOORZITTER ROBIN GEERDINK OPENT ONTBIJTSESSIE

In alle vroegte werd Henk-Jan ontvangen door Rabobank collega’s Dianne en directievoorzitter Robin Geerdink. Iets na de klok van 07:15 uur reden we gezamenlijk de parking in. De voorbereidingen waren reeds getroffen door de collega’s van de catering. Een gezond ontbijt stond klaar. De aanwezige collega’s hoefden alleen maar aan te schuiven en de Masterclass De Beste Verliezer tot zich te nemen. 

 IMG_1342

Robin Geerdink: “Vanuit de Rabobank willen wij jullie collega’s maximaal supporten. Vitaliteit beschouw ik als een belangrijk onderdeel binnen onze organisatie. Een vitaal mens kan optimaal presteren. Binnenkort bieden wij aan jullie allemaal een gezondheidsscan aan. Maak er gebruik van is mijn advies. Het geeft je waardevolle info. Als het gaat om voeding hebben we vandaag Henk-Jan bij ons. Eerder woonde ik al zijn uitgebreide Masterclass bij in het Theaterhotel in Almelo. We hebben hem uitgenodigd om zijn kennis met ons te delen. Zodat we met elkaar nog vitaler worden dan we al zijn. Als Rabobank Centraal willen we een energie bank zijn en jullie datgene bieden wat bijdraagt aan vitaliteit. Ik geef graag Henk-Jan nu het woord. Voordat ik dat doe, wil ik nog aangeven: een ieder gaat straks na de Masterclass en het heerlijke ontbijt, naar huis met Hét Boek: De Beste Verliezer, een Gouden Boodschap. Henk-Jan, het woord is nu aan jou….”.

60 RABOBANK CENTRAAL MEDEWERKERS | HOE KAN JE DIE IN 1 ONTBIJT RAKEN?

Vitaliteit is een breed begrip. Voldoende beweging, stressreductie, fijne relaties, een stabiele vrienden/familie om je heen en de nodige ontspanning. Het is allemaal onderdeel van het begrip vitaliteit. Optimaal presteren vraagt ook om gezonde voeding. Wat je dagelijks eet bepaalt een groot deel van je energie niveau. En daarnaast je gezondheid op lange termijn. Tijdens de ontbijtsessie werd in het bijzonder ingegaan op juist dit ene aspect: voeding. 

 IMG_1338

IMG_1327

Henk-Jan Koershuis: “Inderdaad spelen vele factoren een rol als het gaat om het ervaren van energie. Top fit op je werk zitten heeft niet alleen maar te maken hoe je op je werk presteert en wat je eet en aan activiteiten onderneemt tijdens werktijd. Dit gaat veel verder. Omdat voeding een crúciale rol speelt in ons leven en ons energie level gedurende de dag bepaalt en voor de rest van je leven van héle grote invloed is, is de aandacht voor voeding dan ook cruciaal. Je kan dit niet los zien van elkaar: er is geen werk-privé scheiding als het gaat om voeding en het ervaren van je energie niveau. En je gezondheid. Het is dan ook mijn taak om in slechts één ontbijtsessie de mensen proberen te raken. Mijn taak is informeren. En hopelijk kan ik dat doen op een manier door te inspireren. Dus, nee…. níet betweterig zijn. Niet oordelend. Wél stelling innemen. Een groot deel van de mensen anders tegen voeding aan laten kijken. Ik sprak o.a. over de twee grootste epidemieën van deze tijd die door Nederland razen. En hoe je anders boodschappen kan doen? Als je ánders boodschappen leert doen, je gaat anders eten, ja dán ga je echte stappen maken op gebied van vitaliteit. Van gezondheid.

IMG_1324

 

“WAT STOP JIJ ALLEMAAL IN JE MOND?”

We doen veel op basis van patronen. We zitten vrijwel altijd op dezelfde plek aan tafel in de pauze. We hebben een ‘vaste’ (voorkeur) parkeerplaats. We hebben vaak een vast ritme. Niets mis met regelmaat. Sterker nog: rust, reinheid en regelmaat is nog altijd erg waardevol. Als het echter gaat om voeding, gaat die rol ook bij velen op: regelmaat uit zich in dit geval vaak in een eenzijdig voedingspatroon. Er is niets mis het met eten van een appel en een peer. Maar als je altijd slechts die 2 varianten eet, kan dat beter. Door meer diversiteit in je voedingspatroon toe te voegen. Dat geldt ook voor het schap van kaas. Stel je eet kaas. Kies je dan niet vrijwel altijd voor dezelfde soort kaas? En zelfde soort ….. etc. 

IMG_1334mI378TzLYbCud

Diversiteit aanbrengen in je voeding is cruciaal. Om zodoende een diversiteit aan voedingsstoffen binnen te krijgen.

Een peer en een appel is gezond. Gaat het echter om patronen rondom óngezonde voeding, dan is de schade echt die op de loer ligt. Een grote groep mensen eet namelijk – vaak zonder dat ze het doorhebben – een hele grote hoeveelheid ongezonde voeding op 1 dag. Dag in dag uit. Dag in dat uit. Patronen. Regelmaat. Een grote groep is zich niet bewust wat zij allemaal in hun mond stoppen aan ongezonde voeding. Tijdens de Masterclass spraken we over diverse zaken. En we gingen kort in op het scannen van etiketten. Hoe lees je nu eigenlijk een etiket in de supermarkt? Een voorbeeld is acesulfame-k. Een zoetstof die geen hoofdprijs verdient. Veel mensen krijgen dit dagelijks binnen in grote hoeveelheden, niet wetende wat de ongezonde effecten zijn op de lange termijn. Een experiment met je lichaam. Met je gezondheid.

 IMG_1348

RABOBANK CENTRAAL INSPIREERT 60 COLLEGA’S

De stap die Rabobank Centraal noemt is bijzonder. De organisatie beseft zich dat zij hierdoor een substantiële bijdrage levert aan een energieke organisatie. Dit is wie en wat de Rabobank wil zijn. 

Door het aanbieden van de Masterclass én het faciliteren voor al haar medewerkers van het boek De Beste Verliezer, een Gouden Boodschap inspireert zij daarmee 60 collega’s. De kans dat er een extra gezonde vibe gaat ontstaan is groot. De collega’s zullen namelijk het boek vast gaan lezen. Een compliment dan ook naar de organisatie die vitaliteit voor haar medewerkers hoog in het vaandel heeft staan.  

Rabobank-De-Beste-Verliezer

WhatsApp-Image-2019-05-14-at-12-55-36

 Hét Boek, De Beste Verliezer, een Gouden Boodschap | 60 Gouden een zeer waardevolle mooie exemplaren werden overhandigd door Robin en Henk-Jan

#DBV90

Een woord van dank van Henk-Jan Koershuis naar de Rabobank Centraal voor het in mij gestelde vertrouwen. Voor de Masterclass die ik mocht geven en de inzet van Hét boek binnen jullie organisatie. Het draagt bij aan #DBV90. De leeftijd van 90 jaar bereiken, zónder toeters en bellen. Geen of nauwelijks medicijnen dus. Maar vól energie en gezondheid door het leven gaan. Nu en nog heeeeeel veel jaren….

 

 

 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.