Strategisch ontwerpbureau JA! kiest voor De Beste Verliezer

Strategisch ontwerpbureau JA! kiest voor De Beste Verliezer

Dat vitaliteit een hot item is, is geen nieuws. Hoe gaat het bedrijfsleven hiermee om? Tot hoever kan en wil je gaan als bedrijf om een bijdrage te leveren aan een gezondere en energiekere organisatie? Een van de mogelijkheden is het onderwerp voeding op de agenda zetten. Dit onderwerp verdient wat ons betreft – geheel terecht – de nodige aandacht. En het onderwerp ís hot. Dit blijkt onder andere uit het aantal Masterclasses dat wij alleen al deze week mochten verzorgen op locatie. Na enkele Masterclasses in het land op diverse locaties, mochten we ook bij vele bedrijven een Masterclass op locatie verzorgen. Na afgelopen week een Masterclass te hebben verzorgd bij de Brandweer Twente, Sensata Hengelo was het deze week op woensdag 23 april de beurt aan Strategisch ontwerpbureau JA! Henk-Jan ging op weg. Op naar Hardenberg met volle energie én een stapel Gouden Boeken, het Boek De Beste Verliezer, een Gouden Boodschap….

Direct bij binnenkomst werd ik hartelijk ontvangen door mede-eigenaar Jasper Fransen. Oog voor detail; ‘WELKOM HENK-JAN’ sierde op het bord in hun mooie ruimte. Je voelt je direct welkom. In de oude school in Hardenberg heeft dit bureau op eigen kracht de ruimtes ingericht. Dat geeft inspiratie. Een energieke ruimte waarin we plaats namen. 

VITALITEIT HOOG IN HET VAANDEL BIJ JA!

Dat vitaliteit bij JA! hoog op de agenda staat, blijkt niet alleen uit de uitnodiging naar De Beste Verliezer. Ook wordt iedere dag met het gehele team in dezelfde ruimte gegeten. Een hele bewuste club mensen. Overgewicht speelt niet in het team. Wat dat betreft is dit bureau echt een uitzondering. In vrijwel alle gevallen kom ik bij bedrijven waar toch wel het nodige aantal mensen kampt met overgewicht. Een nog groter gedeelte kampt met (gevaarlijk) hoge bloedsuikerspiegels.

WhatsApp-Image-2019-04-23-at-18-35-52

EEN (ON)GEZONDE BLIK OP DE LUNCH

Tijdens de Masterclass De Beste Verliezer werd ingegaan op diverse voedingsproducten. Met als doel om inzicht te geven. Niet om te veroordelen. Positief laden. Vooruitgang. Verbetering. Meer gezondheid levert niet alleen de mens veel op. Ook de organisatie krijgt een positieve vibe door gebruik te maken van meer gezonde voeding. Een van de punten is de lunch onder de loep nemen, die dagelijks wordt aangeboden door JA! tijdens de middag. Een aantal producten zullen worden vervangen. Of juist worden ingezet. Ook voor diverse collega’s kon er nog op bepaalde vlakken winst gehaald worden. Een waardevolle stap voor de rest van je leven. Zeker gezien de nog erg jonge organisatie. Een leven lang gezond eten draagt bij aan het realiseren van #DBV90. Op een vitale manier 90 jaar worden. Dat vraagt om een gezond voedingspatroon. 

WhatsApp-Image-2019-04-23-at-18-35-55

 

De-Beste-Verliezer-boek

IN GESPREK MET JA! TIJDENS DE BESTE VERLIEZER PODCAST 

Echte vitaliteit vraagt om continue aandacht. Dat start met een Masterclass, krijgt een vervolg door het lezen van het Boek De Beste Verliezer een Gouden Boodschap en krijgt een terugblik tijdens de podcast. Begin zomer zal Henk-Jan in gesprek gaan tijdens De Beste Verliezer Podcast met de heren van JA!. Om hun visie te horen over voeding en hoe het verlopen is enkele tijd na de Masterclass. Hoe is het hun (team) vergaan na de Masterclass? Heeft de Masterclass daadwerkelijk een bijdrage geleverd aan een gezonde organisatie? Wat is er blijven hangen? En vooral: welk gedrag en welke acties zijn doorgevoerd door zowel het bedrijf als bij een ieder in het dagelijks leven? Een interessant gesprek later dit jaar zal dan ook volgen. Henk-Jan zal hen opzoeken en in gesprek gaan met deze gedreven en enthousiaste creatieve ondernemers. Je kan dit later terug luisteren via De Beste Verliezer Podcast. 

André: "JA! is verre van een doorsnee ontwerpbureau. Sterker nog, we hebben voor een uitgesproken filosofie gekozen toen we tweeënhalf jaar geleden zijn gestart. Inmiddels zijn we gegroeid tot een collectief van 8 ‘man’ waarbij elke creatief zelf mag bepalen waar en wanneer hij werkt, beschikt iedereen over een onbeperkt aantal vakantiedagen, organiseren we vier (inspiratie)trips per jaar en zijn we erg actief rondom vitaliteit: want lekker in je vel, dan presteer je beter".

Jasper: "Creativiteit gedijt het beste bij rust, ruimte en een perfecte balans tussen inspanning en ontspanning. Daarom is voeding één van onze vitaliteitspijlers. Elke dag lunchen we gezamenlijk als team en dan is het belangrijk dat je hierin verantwoorde keuzes maakt. Belangrijk daarbij is dat iedereen hetzelfde perspectief heeft. En wie kan je daar beter bij helpen dan Henk-Jan? ;-) Tijdens de masterclass De Beste Verliezer gaf hij op zijn welbekende, enthousiaste wijze inzicht in de problematiek rondom voeding. Daarbij gaf hij niet alleen tips en inspiratie voor de lunch, maar voor alle momenten van de dag. Informatie die ons dermate geïnspireerd heeft dat iedereen er thuis ook mee aan de slag is gegaan".

WhatsApp-Image-2019-04-23-at-18-35-53-2

 

* Jasper Fransen (links, bovenstaande foto) "Creativiteit gedijt het beste bij rust, ruimte en een perfecte balans tussen inspanning en ontspanning. Daarom is voeding één van onze vitaliteitspijler".

André: "We doen door de masterclass nu verantwoorder onze inkopen en houden elkaar scherp in hoe vaak en wat we eten. Dat geeft letterlijk en figuurlijk energie. En dat is wel handig als je elke week (ook nog) met het hele team gaat bootcampen". 

 

WhatsApp-Image-2019-04-23-at-18-35-54

WhatsApp-Image-2019-04-23-at-18-35-54-2

WhatsApp-Image-2019-04-23-at-18-35-53

 

 

WhatsApp-Image-2019-04-23-at-18-35-52-2

WhatsApp-Image-2019-04-23-at-18-35-51-2

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.