Twickel College maakt kennis met De Beste Verliezer

Twickel College maakt kennis met De Beste Verliezer

Het Bornse Twickel College kreeg bezoek van De Beste Verliezer. Een aantal speerpunten van de school gaat over ‘ondernemen’. De jonge studenten kregen een gastles in het ondernemerschap en vitaliteit. Omdat ondernemen ook topsport is, mag de rol van voeding daarin niet ontbreken. Als onderdeel daarvan werd de school voorzien van de nodige boeken De Beste Verliezer, een Gouden Boodschap. 

Docente Leonieke Lusthusz is een van de enthousiaste krachten van dit schoolproject. De studenten gaan van start met 5 euro startgeld, per leerling. Groep 2HA heeft als uitdaging om het startgeld van 5 euro te laten groeien naar een groter bedrag. Voedingsdeskundige en ondernemer Henk-Jan Koershuis sprak over het vak van ondernemen en vitaliteit. Hij sprak over de start en groei van zijn sportvoeding bedrijf, waar hij mede-eigenaar is. Ook ging hij in over de strategie en plan van aanpak van De Beste Verliezer B.V. Uiteraard sprak hij ook over fit en gezond zijn “Als ondernemer moet je top fit zijn. Het is topsport. Dat vraagt onder andere om goed eten”. Hij sprak hierover met de leerlingen. “Wat stop jij allemaal in je mond?”.

ONDERNEMEN IS TOPSPORT

Het gebruik van gezonde voeding dient als basis voor ieder mens. Zéker voor een ondernemer die alles van zichzelf vraagt en vaak veel uren werkt. Goed voor jezelf zorgen is dan een must. Er werd onder andere gesproken over het effect van Energy Drinks en andere ongezonde voeding. Wil je serieus ondernemen en je lichaam serieus nemen, dan past een Energy Drink daar niet bij. Het was slechts één van de voorbeelden. Wat dan wel gezonde voeding is sprak Henk-Jan met de leerlingen over. Er ontstond een interessante discussie met elkaar. 

Twickel-College-Borne-Beste-Verliezer

De studenten van groep 2HA van het Twickel College Borne | Zij werken aan het project 'ondernemen' waarbij ook De Gouden Boodschap van De Beste Verliezer werd gedeeld 

LEREN ONDERNEMEN MET EEN MICROKREDIET

Een onderneming dat geen winst draait heeft geen bestaansrecht. Winst moet er dus gemaakt worden. Maar hoe doe je dat als jonge student? Als je slechts 5 euro te besteden hebt, word je ontzettend uitgedaagd om kritisch te kijken naar je investeringen. Winst maken is cruciaal voor het slagen van deze schoolopdracht.

De cruciale vraag luidde: 

 

“Hoe kan je van het starttarief van 5 euro een groeiend getal maken. En hoe blijf je als ondernemer fit?”

 

Al heel wat jaren draait hij mee. Als ervaren ondernemer deelde Henk-Jan zijn geleerde lessen. Hoe hij gestart is in het bedrijfsleven. Hoe hij zijn bedrijf heeft opgericht en welke lessen hij kan delen met de nog jonge studenten. Natuurlijk sprak hij ook over voeding. 

Henk-Jan: “Ik zie ondernemers die zichzelf – en omgeving - behoorlijk verwaarlozen. Het maximale van jezelf vragen is geen probleem, maar zorg dan wel goed voor jezelf. Blijf altijd gezond eten. Zéker als ondernemer. Ook is dat de verantwoordelijkheid die je hebt naar de mensen om je heen. Je partner, familie en uiteraard collega’s. Ondernemen is pure topsport!”

 Twickel-College-Borne-De-Beste-Verliezer

Henk-Jan Koershuis, auteur van De Beste Verliezer: "Ondernemen vraagt veel van een mens. En van zijn omgeving. Dat gaat verder dan 'slechts' financiële gezondheid van je bedrijf. Een van de zaken die bij succesvol ondernemen komt kijken is je eígen gezondheid en energielevel. Ondernemen is topsport"

DE BESTE VERLIEZER OP TWICKEL COLLEGE BORNE

Het Boek De Beste Verliezer, een Gouden Boodschap, krijgt een mooie plek in Borne. De school neemt hierbij haar verantwoordelijkheid om ook andere docenten en daarmee studenten te inspireren en enthousiasmeren voor meer gezondheid. De Gouden Boodschap wordt op dan ook in Borne op het Twickel College verspreidt. De studenten van groep 2HA hebben de lessen gekregen. Inmiddels zijn zij volop aan de slag met hun opdracht. Binnenkort leveren zij hun resultaat op.  

Vast…. In optimale gezondheid en vol energie zullen zij hun werk presenteren…..

Wij danken het Twickel College Borne voor het vertrouwen en de samenwerking met De Beste Verliezer.

 

Henk-Jan Koershuis, Eén van De Beste Verliezers

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.