Verliezen tijdens viering 650 jaar Vriezenveen

Verliezen tijdens viering 650 jaar Vriezenveen

Als een gemeenschap de mouwen opstroopt, dan kan er heel wat neergezet worden. Létterlijk! Straten zijn versierd in het Twentse dorp en de speciaal ontworpen ‘650 jaar Vriezenveen vlaggen’ sieren aan menig huis in Vjenne. De grote feesttent op het Manitobaplein voor het gemeentehuis, is het middelpunt van de feestweek. Tal van ondernemers maken dit mogelijk en komen er tijdens de feestweek samen. September 2019 staat in het teken van de viering van 650 jaar Vriezenveen, met tal van activiteiten. Auteur en (sport)voedingsdeskundige Henk-Jan Koershuis sprak tijdens de ondernemersavond. Ook mocht hij het eerste exemplaar ontvangen van Ondernemers Magazine Twenterand. Uit handen van de gedreven hoofdredacteur Jouke Zomer.

 

SUCCES EN … GELUK | DON’T DO IT FOR THE MONEY

Succesvolle ondernemers. Ze zijn niet altijd gelukkig. Sterker nog; uit onderzoek blijkt dat zelfs een grote groep ondernemers verre van gelukkig is. Hoe is dat mogelijk? Henk-Jan sprak in ruim 1.5 uur over zijn geleerde lessen als ondernemer. Hij deelde er 15. Hij trapte af met “Don’t do it for the Money”. Ondernemen met énkel (meer, meer,meer) winst als doel is – in zijn optiek - een ongezonde situatie. Geld verdienen is niets mis mee. Sterker nog; geld is hard nodig om een bedrijf op te bouwen en …. Meer mensen te bereiken. Met geld verdienen is dus niets mis mee. Geld is nodig voor een gezonde organisatie en je eigen gezondheid. Toch mag geld nooit de drijfveer zijn. Enkel de ménsen. Dat is wat een ondernemer zou moeten drijven. Doet het vanuit je eigen pure Why. Voor ondernemers is werk en privé altijd extreem verweven. Je kan het nooit loslaten. Dat is wat anders dan op een gezonde manier en professioneel afstand nemen. Loslaten kan je het niet. Ondernemer ben je 24/7. Dat houdt ook in dat je gezond moet zijn. Met de invloed die je daar op hebt uiteraard. En dat is best veel. Zakelijk succesvol zijn, maar zelf ongezond leven is in mijn optiek dan ook niet écht zakelijk succesvol zijn. 

 

“Een succesvolle ondernemer in mijn optiek kan je pas zijn als je ook prive gezond en vitaal bent. Hoe kan je nou zeggen dat iemand een succesvol ondernemer is als je een hoge omzet, winst of veel klanten hebt, maar zelf weinig energie of gezondheid ervaart? In mijn optiek ben je dan niet optimaal succesvol”

 

Met uitzondering uiteraard van ziektes waar je niets aan kan doen. Toch hebben we veel in eigen hand als het gaat om onze gezondheid. In ieder geval veel meer dan velen denken. Onderneem vanuit The Bottom of your Heart. Don’t do it for The Money. 

IMG_0037

 

IMG_0132

IMG_0113

ondernemersmagazine-twenterand-koershuis 

GOUDEN BOODSCHAPPEN

De avond in Vriezenveen werd geleid door host Dianne van Regteren. Henk-Jan sprak naast zijn geleerde lessen als ondernemer ook over Gouden Boodschappen. De Gouden winkelkar op het podium was gevuld met boodschappen. Waren het de juiste? Op energieke wijze nam hij de aanwezigen in de zaal mee in zijn verhaal van De Beste Verliezer, een Gouden Boodschap. Hij citeerde deze avond o.a. een van zijn veel gebruikte uitspraken, dat ook op de cover van het magazine verscheen. Aangevuld met de gave gouden winkelkar. In Nederland moeten we toe naar een radicaal ander voedingspatroon. Op naar Gouden Boodschappen, aldus Henk-Jan.

 

“Normaal is al lang niet meer gezond”

 

Het duo Jouke Zomer en Renee Bakker zorgden voor de invulling van het avondprogramma. Events als deze zijn voor regelaar Pur Sang Renee Bakker de spreekwoordelijke jackpot. Als een vis in het water voelt zij zich in aanloop en tijdens dit event. De duizendpoot verbindt mensen, zet social media kanalen op, gooit de energie erin en zet haar talent maximaal in een groot netwerk van mensen deze avond op de been te krijgen. Renee straalt op deze ondernemersavond. Je ziet dat ze oprecht geniet van het feit dat zij na maanden van voorbereidingen andere mensen een mooie avond kan geven. 

Samen met hoofdredacteur Jouke Zomer maakten zij deze avond tot een succes. De 4eeditie van het Ondernemersmagazine Twenterand valt in de september maand bij vele ondernemers op de mat. Jouke sprak na de Masterclass van Henk-Jan over dit prachtige magazine. Over zijn drive en de wens om ondernemers meer met elkaar te verbinden. Het fundament en het verband van ondernemend Twenterand te versterken. Het magazine en alle verhalen erin zijn niet alleen op prachtige manier geschreven en weergegeven, maar zijn ook daadwerkelijk inspirerend om te lezen. Het eerste exemplaar werd officieel overhandigd aan Henk-Jan aan het einde van de avond. Daarna startte hij met een signeersessie. Master designer van het boek Femke Konijnbelt van Fempire gaf na de Masterclass een verdere inkijk/uitleg over het design van het gouden boek.

Het gehele artikel is hieronder terug te lezen. Het magazine is via een zeer voordelig abonnement overigens af te nemen. Een aanrader!

Bedankt voor de spreektijd die ik kreeg op het mooie podium in Vriezenveen . Vele mensen gingen naar huis met een gesigneerd exemplaar van Hét Boek, De Beste Verliezer, een Gouden Boodschap. Wederom een grote groep mensen mogen inspireren tot….. #DBV90

IMG_0116

IMG_01137PaafhA321ZUr

IMG_0100

IMG_0094

IMG_0090

IMG_0054

IMG_0043

IMG_0041

IMG_0037

IMG_0031

IMG_0027

IMG_0008

 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.