Creatief Steggink Infra kiest voor De Beste Verliezer

Creatief Steggink Infra kiest voor De Beste Verliezer

Nederland heeft behoefte aan meer creatieve ondernemers. Anders durven denken. Creativiteit en het lef om niet zo zeer tegen de stroom in te gaan, maar vooral het geloof dat het ook anders kan. Met de mens voorop als uitgangspunt. Een van die ondernemers is Jan Steggink. Met zijn Steggink Infra vaart hij al heel wat jaren een ‘andere koers’. Naast zijn ingenieursbureau is Code Oranje één van zijn paradeplaatjes. Stratenmakers, die niet alleen échte vakmannen zijn, maar vooral ook álle support krijgen die zij verdienen. Jan en zijn team doen het anders. Het levert hem niet alleen een bijzonder bedrijf en fijne cultuur op. De genomen acties van Jan en de professioneel sterk opvallende ‘oranje mannen’ worden ook gezien door andere ondernemers, potentiële medewerkers en de mensen op straat. Zijn volgende stap in zijn creatief ondernemerschap is het tonen van lef, door te kiezen voor De Beste Verliezer. In een traditionele stoere ‘Men World’, waarin niet altijd even gezond gegeten wordt en de vette hap nog regelmatig voorbij komt. Steggink Infra ging de uitdaging aan. In hun eigen recentelijk geopende nieuwe Rusttheater nam auteur en voedingsdeskundige Henk-Jan Koershuis het team mee in de wereld van voeding, gezondheid, ongezondheid en het fit en vitaal door het leven gaan. Een bijzondere Masterclass in het Twentse Reutum, dat geheel in stijl om 07:00 uur van start ging. Als klap op de vuurpijl gingen de collega's naar huis met Hét Boek.

IS DAT WEL ZO VANZELFSPREKEND?

Vitaliteit op de werkvloer. Het lijkt zo vanzelfsprekend inmiddels. De waarheid is echter, dat nog steeds een zeer groot deel van de mensen chronische klachten heeft, hoge vormen van stresslevels ervaart, een fors percentage overgewicht heerst en een bijzonder groot aantal mensen dat kampt met ziekelijk hoge bloedsuikerspiegels gedurende de dag. Al heel wat jaren is er voor vitaliteit op de werkvloer de nodige aandacht. Maar hoe fit is Nederland eigenlijk? Op microniveau maakt elke ondernemer hierin zijn eigen keuzes. De aandacht voor vitaliteit lijkt in vele branches een vanzelfsprekendheid. In de wereld van stratenmakers, is dat niet zo vanzelfsprekend. Onder deze groep werknemers is het percentage dat rookt hoger dan gemiddeld, evenals het gewicht en de inname van de vette hap. En dat terwijl juist deze doelgroep een bijzondere prestatie levert. Het vak vraagt des te meer om een zeer fit lichaam en goede verzorging. Hoe zwaarder de job, des te belangrijker de rol van gezonde voeding. Althans, als je de káns wilt vergroten op een lang en fit vitaal leven. De leeftijd van 90 jaar bereiken zonder toeters en bellen. #DBV90.

 

“Het is des te meer bijzonder dat in een wereld van fors minder aandacht is voor de rol van gezonde voeding daar nu binnen Steggink Infra wel dit onderwerp gratis wordt aangeboden aan de collega’s. Geen verplichting. Wel een bijdrage in support. De organisatie heeft een sterk geloof in het samen doen. Inzet van de werknemers, maximale inzet en support vanuit de werkgever. Samen sterk!”

Steggink-Code-Oranje

Echte vakmannen | Naar huis met een écht waardevol boek

Boek-Beste-Verliezer

De Gouden Boodschap, het boek over het Verliezen van slechte eetgewoontes en het Verliezen van Gewicht. En zo veel meer...

07:00 UUR VAN START TIJDENS HET ONTBIJT

Rond de klok van 06:30 viel Henk-Jan binnen. De heerlijke geur van de open haard en Diane Rutten en collega’s verwelkomde hem. In alle rust ontvangen. Het zeer goed verzorgde Beste Verliezer proof ontbijt stond al klaar.

Steggink Infra volgt de Rabobank ontbijtsessie Masterclass op. Eerder dit jaar vond er ook bij de bank in alle vroegte een Masterclass plaats. Na de Rabobank ontbijtsessie, nu op weg naar Reutum. Voorafgaand sprak hij meermaals met Diana en Jan. Verdiepen in het bedrijf is cruciaal voor het neerzetten en slagen van een goede Masterclass. Het doel is altijd weer dat mensen met een goed gevoel naar huis gaan. Daarnaast wil je dat alle mensen er iets mee kunnen doen. Concrete tips om direct ermee aan de slag te gaan. Dezelfde dag nog. Maximaal een dag later. Althans, als de persoon dat zelf wil. Vanuit De Beste Verliezer, wil ik slechts informeren en inspireren. Iedereen maakt vervolgens zelf zijn eigen keuzes. Ik leg niets op. Tijdens het nuttigen van het ontbijt nam Henk-Jan de medewerkers op energieke manier mee. 

infra-code-oranje

Infa-Steggink-stratenmakers

 

GOUDEN BOODSCHAPPEN VRAGEN ‘VLIEGEN’ DOOR DE STEGGINK INFRA GROEPSAPP

Masterclass was niet voor niets. Verre van zelfs! Direct na de Masterclass begonnen de eerste reacties, opmerkingen en vragen al via de app binnen te komen. Het onderwerp leeft. Oók binnen Steggink Infra. Het is mooi te zien dat een ondernemer de stap durft te nemen. Het vervolg dat zijn team en daarna Henk-Jan eraan geeft. Om vervolgens te zien dat het leeft in de groepsapp. Iedereen haalt er zijn eigen ‘lessen’ en ‘Gouden Boodschap’ uit. Het is mooi te zien dat het al direct een vervolg krijgt via de app. 

 

“Als de vragen al door de groepsapp vliegen bij ons Henk-Jan, dan worden wij daar al heel blij van. Wilde ik even met je delen, naar aanleiding van je Masterclass”

 

Code-oranje-stratenmakers

ALLEMAAL MET HET BOEK NAAR HUIS

Na de Masterclass werden alle boeken persoonlijk overhandigd door Jan. Een mooi moment om te zien: de man die zijn collega’s het beste gunt en er alles aan doet om op een positieve manier een fijne omgeving te creëren voor het team. Het boek is een inspiratie voor niet alleen het team. Ook voor het thuisfront om de positieve boodschap te delen. Nog meer uit het team te halen, en vooral: lang mee gaan op deze aardbol op een fitte vitale manier. Voeding is daar een cruciaal onderdeel van. 

“Prachtig om te zien dat ook de Gouden Boodschaap aankomt bij de stratenmakers. Gezondheid is universeel. Íedereen wil fit en vitaal door het leven. Íedereen”

Personeel-Steggink-Infra-Code-oranje

Goud voor iedereen...

Code-oranje-stratenmaker

Het gave en herkenbare wagenpark van Code Oranje

Code-Oranje-Steggink-Infra

Code-Oranje-Beste-Verliezer

 

Ik wens de medewerkers van Code Oranje, de mensen van het ingenieursbureau en alle andere medewerkers bijzonder veel werkplezier en gezondheid. Komt vast goed, gezien de spirit en het enthousiasme dat ik heb ervaren deze ochtend in Reutum binnen dit team. KLASSE!!

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.