De Beste Verliezer spreekt op Mediapark in studio van All Sports Radio

De Beste Verliezer spreekt op Mediapark in studio van All Sports Radio

Op het mediapark in Hilversum sprak voedingsdeskundige en auteur Henk-Jan Koershuis een uur lang met Mari Carmen Oudendijk over zijn GOUDEN BOODSCHAP. Over zowel de Gouden Boodschap die hij wil delen en het létterlijk doen van Gouden Boodschappen. Ook over de substantiële bijdrage die hij wil leveren aan een energieker Nederland. Voor zowel de huidige als nieuwe generatie. Zijn Boek, De Beste Verliezer, een Gouden Boodschap en zijn Theatertour Masterclass ‘razen’ door het land, evenals de 2 grootste epidemieën van deze tijd: overgewicht en hoge bloedsuikerspiegels. 

 

#DBV90. De leeftijd van 90 jaar bereiken, zonder toeters en bellen. Fit en vitaal. Inmiddels is Henk-Jan al heel wat stappen verder dan zijn Almelose Roots. Tijd voor ‘Hilversum’ om in gesprek te gaan met gedreven en energieke Tukker. Saillant detail: Mari Carmen Oudendijk is net als Henk-Jan een geboren Almeloër. Hij woont er nog steeds. Zij inmiddels niet meer. Een uur gingen zij het gesprek aan, over de positieve wending van Verliezen. De muziekkeuze tijdens de uitzending kwam uit de playlist van Henk-Jan.

 

EEN UUR OM TE RAKEN

De radio uitzending duurde een uur. Waar krijg je tegenwoordig op de radio die tijd nog? Zijn Masterclasses duren veelal 1.5 uur. Soms zelfs 2 uur. Het onderwerp en de spreker zorgen ervoor dat je niet in slaap sukkelt. Keer op keer geldt: het onderwerp raakt allen. Velen hebben een mening over gezondheid en voeding. Je kan er bijna letterlijk gek van worden. Van al die wisselende meningen en stromingen. Dan is dit weer goed. Dan dat. Dan mag je zus niet meer of dan word je daar weer ziek van. Wat is nou de waarheid? Hoe moet het nou eigenlijk, als het gaat om het maken van gezonde voedingskeuzes? Na 20 jaar ervaring in de wereld van sport en voeding is Henk-Jan geen eendagsvlieg. Zijn boek en Masterclasses slaan niet alleen aan; hij weet zeker dat over 20 jaar zijn boek nog steeds waardevol gedachtegoed is. Geen hype. Maar een bewezen succesformule. 

 

“Of het nou een radioprogramma is of een Masterclass… Ik heb slechts één uur om mensen te raken. Eén uur! Het lijkt veel, maar het is in de praktijk, zó ontzettend weinig om mensen te raken om het roer om te gooien. Daarom geef ik álles tijdens mijn Masterclasses. Mooi dat ook in Hilversum dit niet onopgemerkt voorbij gaat en er ruime aandacht is op landelijke radio voor De Beste Verliezer. Het is wederom een puzzelstukje in mijn missie: een substantiële bijdrage leveren aan een gezonder Nederland. Aan de energie, gezondheid en levensvreugde van mensen. Het is zooooo waardevol!”

 

Een Masterclass bezoeken of Henk-Jan boeken binnen een bedrijf of school is erg gaaf. Tijdens de radio uitzending sprak hij hier onder andere over. Ook over de bijdrage die de overheid kan doen en het bedrijfsleven.

 

RUIM 80 MILJARD NAAR DE ZORG

Het grootste deel van onze Nederlandse begroting gaat naar de zorg. En dat terwijl er nog lang niet genoeg geld is, aldus de branche. Goede zorg is cruciaal. Wat we met elkaar hebben opgebouwd in Nederland is bijzonder waardevol. We behoren tot de absolute top van de wereld. Echter, de huidige manier van eten en het aanbod van voeding: dat gaat tot bijzonder grote problemen leiden in de nabije toekomst. Deze manier van eten is niet meer houdbaar. Het roer moet om. Er zijn al vele goede ontwikkelingen als het gaat om meer aandacht voor gezondheid. Toch is er een tweedeling in de maatschappij gaande zo lijkt het. Een deel wordt gezonder en ‘wijzer’, terwijl een ander deel ‘achterblijft’ en er steeds meer diabetes, hart- en vaatziekten, beroertes en andere nare ziektes ontstaan. Allemaal als gevolg van onze manier van leven. 

 

“In mijn optiek zou er véél meer geld moeten gaan naar preventie. In het bijzonder naar voorlichting. Dit is zó veel waardevoller dan problemen oplossen. Pak het aan bij de bron. Voorlichting is cruciaal. De manier hoe veel mensen tegenwoordig eten, wordt momenteel nog beschouwd als normaal, maar heeft níets te maken met gezond. Iets als normaal beschouwen, is heel wat anders dan gezond. Tijdens mijn Masterclass en in mijn boek probeer ik vooral voorlichting te geven. Inzicht. Keer op keer merk ik dat mensen zeggen: whow… dát wist ik niet. Die preventieve aanpak is wat mij betreft ontzettend effectief”.

All-Sports-Radio-De-Beste-Verliezer-Koershuis

I’M STILL STANDING

In 2019 bezocht Henk-Jan het concert van Elton John. Een van zijn muzikale helden. Veel mensen maken van alles mee in het leven. Verdriet, vreugde, geluk, pech en weet ik wat allemaal nog meer. Thats life! Het leven van Elton, was op zijn zachtst gezegd, zeer heftig. Als je dan ziet dat Elton op zeer late leeftijd er nog steeds staat is dat bijzonder. Zeker na alles wat hij heeft meegemaakt zegt hij letterlijk: I’m still standing. Deze song staat wat mij betreft symbool voor veel mensen die de energie of de liefde voor dit leven totaal kwijt zijn. Dat is – triest genoeg – een hele grote groep mensen. Voeding is slechts een schakel in op weg naar een lang en vitaal leven. Het is wel een zeer belangrijke. Maar als je het even allemaal niet meer ziet zitten en je niet meer zo gek bent met je eigen lichaam; don’t give up! Pak alle kansen aan die je krijgt. Volg een Masterclass. Of lees het boek. 

 “Pak het op als je niet gelukkig met jezelf bent of met je eigen body. Take Action!! At the end zing dan voluit: I’m still standing”

De vraag is dan ook als het gaat om jouw gezondheid, zelfvertrouwen, hoe je naar jezelf (en je eigen lichaam kijkt) en je energie level: wanneer ga jij 'on air' ?

On-Air-All-Sports-Radio

MY SILVER LINING

Dit nummer draaide ik tijdens mijn allereerste Masterclass. Het nummer draaide ik vaak tijdens het schrijven van mijn boek. Het is tevens het nummer dat met name mijn moeder zo mooi vond tijdens mijn Masterclass Theatertour. Bij alle grote Masterclasses draai ik het. Het is een soort persoonlijke DBV song geworden voor mij. Gewoon. Mooi. 

 

WhatsApp-Image-2019-10-28-at-15-47-40

Twee (ex) Almeloërs onder elkaar | Henk-Jan nog steeds woonachtig in zijn geliefde Almelo 

RADICAAL ANDERS BOODSCHAPPEN 

Tijdens een radio uitzending is het lastig om te werken met beelden. Tijdens de Masterclass geef ik hele goede inzichten in hoe mensen eten. Ik zet dat af tegen mijn advies. Voor veel mensen is dit erg herkenbaar, of anders gezegd: een ware eye-opener. Veel mensen dénken dat ze ‘wel gezond eten’, maar na de test blijkt dit vaak een heel andere blik te geven op hun eigen voedingspatroon. Deze vorm van informeren is vaak erg effectief. Het wordt tijd dat we radicaal anders boodschappen gaan doen. Gouden Boodschappen. 

All-sports-radio-henkjan-koershuis

AANKOMENDE THEATERSHOW IN DRACHTEN 

 Henk-Jan is momenteel in volle voorbereiding op zijn nieuwe Theatershow. In Drachten zal hij op 29 januari 2020 zijn vernieuwde en verbeterde Masterclass geven. Eind dit jaar reist hij voorafgaand nog af naar Londen. Een week lang training en het verkennen van de laatste ontwikkelingen.

Mari-Carmen-Oudendijk-Henk-Jan-Koershuis

 

 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.