Heb ik nou daadwerkelijk een Gouden Boodschap achtergelaten in Noorwegen?

Heb ik nou daadwerkelijk een Gouden Boodschap achtergelaten in Noorwegen?

De Beste Verliezer Base Camp editie 1 zit erop. Drie weken lang trok ik door Noorwegen. Deels alleen. Deels met een groep Beste Verliezers. Nu deze reis bijna ten einde is stel ik mij een kritische vraag:  

“Is het nou eigenlijk gelukt om een Gouden Boodschap achter te laten in Noorwegen?”

 

Het korte antwoord is:

 • Ik weet het vrijwel zeker
 • De toekomst zal het moeten uitwijzen 

 

In ieder geval heb ik mijn best gedaan om de Gouden Boodschap te verspreiden. Én om een bijzondere bijdrage te leveren aan het leven van ándere mensen. Natuurlijk heb ik ook zelf genoten. Volop zelfs. Toch stond deze reis vooral in het teken om andere mensen te supporten. De Beste Verliezer Airstream heeft in al die weken ook heel wat km’s gemaakt. Hij bracht ons op de mooiste plekken van dit prachtige land. Van een camping in de Noorse fjorden tot de vredige stad. Van een verlaten strand tot ‘The middle of NoWhere’. Als ik één woord mag kiezen dat is blijven hangen van dit land, dan is het toch wel ‘adembenemend’.  Althans, als het gaat om het landschap. Het is onbeschrijflijk mooi. Als het gaat om de De Beste Verliezer Base Camp reis in algemene zin, dan zou ik kiezen voor een woord wat ik eerder al omschreef in mijn vorige blog, het woord: Bizar.

BOEK ONDER DE ARM EN DIET PROTEIN BEREIDEN DAG IN DAG UIT

Met mijn boek onder m’n arm om de Gouden Boodschap te delen met anderen. Eén exemplaar is inmiddels behoorlijk gehavend. Het boek ging van hand tot hand. Het boek leverde tal van bijzondere gesprekken op. Beste Verliezers lazen het, maar ook tientallen Noren, Duitsers, Brazilianen, Engelsen, Denen en uiteraard vele Nederlanders die we onderweg tegenkwamen. Mooi om te zien dat zelfs mensen ‘de caravan’ al herkenden. 

 

“Heeej, ben jij van dat boek? Mijn zus/vriend/moeder heeft het gelezen”

 

Bovenstaande citaat heb ik meermaals gehoord. Dat voelde heel bijzonder kan ik zeggen: voor het eerst dat ik hoorde dat mensen het boek gelezen hadden. Althans, zo ver van huis af. Voor mij was dat een bijzondere en vooral dankbare ervaring. Het ontbreekt mij niet aan dedication, maar eerlijk is eerlijk: dergelijke reacties geven je ontzettend veel energie om de Gouden Boodschap verder te verspreiden de komende jaren. 

* TEKST LOOPT HIERONDER DOOR

WhatsApp-Image-2019-08-04-at-20-29-36-24

 

 

WhatsApp-Image-2019-08-04-at-20-29-07-22

Wakker worden! De Beste Verliezer Base Camp is wakker worden op de mooiste plekken. Daarnaast ook om mensen wakker te schudden.

Ook maakte ik Diet Protein voor vele mensen. Zowel tijdens de Base Camp als onderweg op tal van stops. Het bijzondere is dat voor de Noren het gebruik van een product als Diet Protein helemaal ingeburgerd is. Het is daar bijna vanzelfsprekend om een product als deze te nemen. Het zit helemaal ‘in de sporty en healthy cultuur van de Scandinaviërs’. In Nederland vergt een product als Diet Protein vaak nog wel wat uitleg. Ook dat is overigens mooi hoor. Haha, dan heb ik nog wat te doen…

WhatsApp-Image-2019-08-04-at-20-29-07

Diet Protein on top of the Airstream | Diet Protein shines all night long

WhatsApp-Image-2019-08-04-at-20-29-07-30

 

WhatsApp-Image-2019-07-29-at-17-31-47-4Syqq4MIqG7SEB

In ieder geval kwam het boek vrijwel altijd ter sprake. Niet alleen omdat ik sowieso overal en nergens met Jan en alleman klets. Maar ook omdat voeding, beweging, gezondheid en (on)geluk universele waarden zijn. Het is een garantie op een vaak lange ‘discussie’. Waarom toch die ‘Gouden Boodschap’? Alsof ik de wijsheid heb? Ooh nee, dat zeker niet hoor. Ik heb het avontuur op mij laten afkomen. Het leverde tal van interessante gesprekken op. Naast de Life Changer voor een aantal mensen, waar ik eerder al over sprak, was het dus ook een reis waar ik vele ‘andere’mensen ontmoet heb. Een reis waar ik niet alleen veel heb mogen zien. Een reis waar ik vooral zelf ook veel van heb geleerd. 

BASE CAMP 2020

Twijfels zijn er nooit geweest. Maar toch… voor degenen die dit blog met interesse lezen én zich afvragen of Dé Life Changer nog eens gaat plaats vinden? Jazéker!

In 2020 zal De Beste Verliezer Base Camp weer gaan plaats vinden. Een sterk geloof heb ik in het boek, dat een mooie bijdrage kan leveren aan een gezonder Nederland. En vooral aan het dagelijkse plezier van mensen. Het boek is geen hype. Over 10-15 jaar het boek uit de kast halen? Dan moet je als lezer nog steeds denken: 

 

“This is it. Op déze manier eet ik!”

 

Die Beste Verliezer Base Camp is echter wel the Real Deal. Waar die reis in 2020 naar toegaat is nog even de vraag. Maar het zal ook in 2020 absoluut onvergetelijk worden. 

MOCHT JE JE AFVRAGEN WAAROM JE ZOU MEEGAAN?

 • Omdat je minimaal 90 jaar wilt worden. Zonder toeters of bellen. Niet met medicijnen. Niet op allerlei beperkingen, maar nog barsten van de energie. Dát is het gedachtegoed van De Beste Verliezer. We noemen het #DBV90
 • Meer zelfvertrouwen
 • Hoe maak je gezondere voedingskeuzes?
 • Wat zijn de Gouden Boodschappen uit de supermarkt?
 • Een prachtige en intense ervaring met andere mensen
 • Een spiegel voor jezelf
 • Een week lang niet of nauwelijks social media of internet
 • Het ontdekken van een ander land op – wellicht - een totaal andere manier
 • Je leert hoe je op een slimme en effectieve manier fit wordt. En dat – eenvoudig - jarenlang structureel kan toepassen
 • Hoe je oude (voeding) patronen kans loslaten?
 • Hoe je leert te denken in kansen in plaats van in beperkingen
 • Hoe je je ware drive vindt en je leeft naar je passie
 • Een week met Henk-Jan. I am All in. Jij krijgt mijn hele energie, drive en mijn 20-jarige kennis en ervaring

 

EN NU DAN?

We gaan naar huis. Going home and back to my Great Family and Friends. And Back to The Office. fNu ik dit blog schrijf zit ik in Kristiansand, Noorwegen. Morgen, maandag 5 augustus 2019, rij ik terug naar Nederland. Dan gaan we gewoon lekker verder. Een aantal Masterclasses zijn reeds gepland voor dit jaar. Natuurlijk zou ik er nog graag meer verzorgen. Dus heb je een zakelijk gezelschap, een vriendengroep of welke (sport)club dan ook; neem gerust contact met mij op. Met veel plezier verzorg ik een Masterclass bij jou op locatie

Verder zijn er mooie plannen voor 2020. Het leven is eigenlijk veel te kort. Ook al wil ik minimaal 90 jaar worden. Dan nóg. Dit leven is toch veeeeel te kort als je er intens van houdt….

Lieve mensen, dank voor alle reacties, support en feedback via social media, WhatsApp, messenger, insta, email en de ontvangen telefoon calls. 

 

“Heb ik nou daadwerkelijk een Gouden Boodschap achtergelaten in Noorwegen?”

 

IK DENK HET WEL…  

WhatsApp-Image-2019-08-04-at-20-29-36-27

Het voelde als 'On top of The World'. 650 meter hoog klif. Preikestolen.

WhatsApp-Image-2019-08-04-at-20-29-36-26

Met De Beste Verliezer, een Gouden Boodschap on Top

 

WhatsApp-Image-2019-08-04-at-20-29-07-20

Die brug daar rechts. Prachtig over / door de Fjorden.

WhatsApp-Image-2019-08-04-at-20-29-07-21

 Hier overnachten was heel bijzonder....

WhatsApp-Image-2019-08-04-at-20-29-07-23

 

 

WhatsApp-Image-2019-08-04-at-20-28-45-10

 Op de kop at night....

WhatsApp-Image-2019-08-04-at-20-28-25

 Ook schreef ik weer het nodige. Nieuwe inspiratie en nieuwe artikelen. Waaronder mijn vorige blog 'Noorwegen is... bizar'. Zie eerdere blog post. 

WhatsApp-Image-2019-08-04-at-20-28-25-13

 

WhatsApp-Image-2019-08-04-at-20-28-03-5

Prachtige wegen. Rustig. Gewoon... prachtig.

WhatsApp-Image-2019-08-04-at-20-28-03-4

Ook dit soort meren. De avonden en nachten. . .

WhatsApp-Image-2019-08-04-at-20-27-28-19

 

WhatsApp-Image-2019-08-04-at-20-27-28-17

Mijn 'laatste' maaltijd bereiden op de heenreis. In Denemarken, Hirsthals haven.

WhatsApp-Image-2019-08-04-at-20-27-28-13

WhatsApp-Image-2019-08-04-at-20-27-28-11

 Ijskoud en prachtig

WhatsApp-Image-2019-07-29-at-17-26-25IykmwdlGjKDr5

WhatsApp-Image-2019-07-29-at-17-26-25-8aqIyYDcfIst8M

WhatsApp-Image-2019-07-29-at-17-26-25-7MyCHijiJCscva

WhatsApp-Image-2019-07-29-at-17-39-28-8

 Mijn dagelijkse favo: Diet Protein

MEER FOTO'S BOVENAAN DOOR DE THUMBNAILS OPEN TE KLIKKEN

 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.