IK HEB SLECHTS 97 MINUTEN

IK HEB SLECHTS 97 MINUTEN

Letsss go. Op naar Londen. Voor een mini week vol met training. Na de lancering begin 2019 in het Theaterhotel, de vervolg Masterclasses door heel het land, de tweede druk van mijn boek die eraan komt, en de voorbereidingen voor de aankomende grote Masterclass op 29 januari in Drachten, is het nu weer tijd om ook m’n eigen skills verder te ontwikkelen. We zijn immers nooit uitgeleerd. Van iedereen kan je wat leren. Zeker als je vooruit wilt in Life. Van ‘progress’ kan ik enorm genieten. Op welk gebied dan ook. In Londen volg ik een mini week lang training van de besten.

Op deze dag dat ik vertrek naar Londen, 27 november 2019, stond in de lokale krant Tubantia het bericht “1 op de 5 Almeloërs heeft Obesitas”. In mijn eigen Hometown Almelo, een schrikbarend hoog percentage. Deze vorm van extreme overgewicht leidt niet alleen tot allerlei lichamelijke klachten. De kans op een sociaal isolement is ook nog eens vele malen groter. We zijn allemaal mensen. Elkaar ontmoeten, er voor elkaar zijn en ‘opgenomen worden in de community’ is iets universeels. Niemand hoort daarbij te worden uitgesloten. 

Mijn Masterclasses De Beste Verliezer, een Gouden Boodschap, vinden veelal plaats bij bedrijven, (sport)verenigingen, of scholen. Een paar keer per jaar huur ik zelf een groot Theater of Bioscoop om daar op eigen initiatief de Masterclass te verzorgen. In veel gevallen tref ik niet de mensen met extreem overgewicht, obesitas. Een groot deel van deze mensen zit thuis. De lichamelijke, fysieke, mentale of emotionele klachten lopen bij mensen met obesitas in veel gevallen dermate hoog op, dat velen van hen fors minder vertegenwoordigd zijn in de actieve werkwereld. De kans op een totale afzondering en geheel isolement is sterk aanwezig. Triest! Ik zal mij de komende jaren inzetten om hier een positieve, niet belerende of betweterige, bijdrage aan te leveren. 

"Een sociaal isolement is een van de veel voorkomende zaken"

 

Obesitas-in-Almelo-en-Twente-DE-Beste-Veriezer

Hoewel de groep mensen met obesitas sterk stijgt en dat ‘goed’ is voor o.a. aandacht in de krant, kampt een hele grote groep mensen ook met een of beide epidemieën van deze tijd die ik in mijn boek omschrijf. Overgewicht en ziekelijk hoge bloedsuikerspiegels. Deze groep heeft over het algemeen minder lichamelijke, mentale, fysieke of emotionele klachten dan mensen met obesitas. Toch is ook de groep mensen die kampt met overgewicht of ziekelijk hoge bloedsuikerspiegels helaas nog oververtegenwoordigd tijdens mijn Masterclasses. En dat is niet zo verwonderlijk. Immers, ruim 50% van de mensen kampt met overgewicht. Een nog groter percentage van de mensen stelt zichzelf meermaals per dag bloot aan ziekelijk hoge bloedsuikerspiegels. Juist deze mensen tref ik in mijn Masterclass. En hen wil ik raken. Meer energie geven. Of zelfvertrouwen. Minder gewicht. Of juist minder vermoeid zijn gedurende de dag. Om deze groep te raken, heb ik slechts één moment. Eén bezoek. En dan moet ik ze geraakt hebben. Om dat te bereiken moet ik maximaal presteren. Geen verkoop geklets. Geen blablablablabla. Maar in recordtijd de essentie raken bij mensen. En dat terwijl mensen in de Masterclass zitten met allemaal hun eigen ‘struggles’ en gedachten. Een ieder heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing. De Masterclasses bij bedrijven, (sportverenigingen) en scholen slaan echt wel aan. Maar toch. Het kan, nee … móet echter beter. Daarom ga ik naar Londen. Training krijgen van de allerbesten. Een mini week lang. Van 08:00-20:00. 

“Ik heb slechts 97 minuten”

 

De Masterclasses in het Theater duren vaak 2 uur. Inspirerende sessies. Full of Energy. Ik spreek over voeding. Gezondheid. Energie. Ongezondheid. Het doen van Gouden Boodschappen. Een van mijn eigen ontwikkelde Gouden Boodschappen, namelijk Diet Protein en nog veel meer. De eerste volgende is, in Drachten op 29 januari. Een gave start voor mij en hopelijk 909 andere mensen van 2020. Bij bedrijven heb ik vaak 60-90 minuten spreektijd. “Zo… dat is best lang” hoor ik mensen wel eens zeggen. Toch zijn het sléchts 90 minuten. Als iemand zijn voedingspatroon wil omgooien, gewicht wil verliezen, meer zelfvertrouwen wil of écht het roer wil omgooien…. Dan is 90 minuten helemaal niet zo lang. Vind ik. Eén kans krijg ik. Eéntje maar! In slechts één bezoek wordt van mij verwacht dat ik de mensen raak, met allemaal een ander gevoel en achtergrond. Ik verwacht en wil het ook van mijzelf. Omdat ik nog wel eens uitloop tijdens een Masterclass, heb ik maximaal 97 minuten de tijd. Slechts 97 minuten for a Life Change……

LETS GOOO LONDEN

Ik. Wil. Beter. Worden. En daarom heb ik mijn rugzak vol nu. Met een laptop. 3 shirtjes. En vooral full of energy. Zin om te leren. Zin om in Drachten beter te zijn dan Before. Voor mijzelf vind ik dat erg tof om te blijven ontwikkelen. De grootste winst van deze trip – en alles wat eruit komt - zal juist níet voor mijzelf zijn. Maar juist voor al die anderen die ik de komende jaren hopelijk nog mag inspireren met mijn Masterclasses. Of met het hele mooie en erg waardevolle boek

Letsss gooo Londen....

 

 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.