Rabobank Centraal Twente biedt alle gezonde tools voor haar medewerkers

Rabobank Centraal Twente biedt alle gezonde tools voor haar medewerkers

In mei van 2019 trapte Rabobank Centraal Twente af met de eerste Masterclass tijdens een ontbijtsessie. Een energieke start van de dag voor het gedreven team van de bank uit Hengelo en omgeving. Tijdens het nuttigen van een gezond ontbijt verzorgde Henk-Jan de Masterclass De Beste Verliezer. Na de Masterclass gingen de collega’s niet alleen naar huis met Het Boek, De Beste Verliezer een Gouden Boodschap. Ook gingen zij naar huis met enthousiasme en de nodige verdere vragen. Enkele maanden later, op 10 september, was De Beste Verliezer terug met de Masterclass De Verdieping. Openstaande vragen werden beantwoord en we doken nog dieper in de wereld van voeding en (on)gezondheid.

MEDEWERKERSBIJEENKOMST | HEALTH CHECK

De 2eMasterclass, De Verdieping, was onderdeel van de medewerkersbijeenkomst. Een speciale bijeenkomst waarin de resultaten getoonde werden van een professionele Health Check binnen het team. Scores werden gedeeld en uitleg volgde door Robin Geerdink. Hij trapte de medewerkersbijeenkomst af. De bijeenkomst werd voorafgegaan door een zeer gezonde maaltijd. De samenstelling van het menu werd gedaan door Rob oude Wolbers van de Kiekepan in samenwerking met voedingskundige en auteur Henk-Jan Koershuis. 

 

“Als je een Masterclass mag geven – en zeker level 2, de verdieping – dan wil je de collega’s ook een gezonde maaltijd aanbieden”

 

Rabobank-Centraal-Twente-dbv

Rabobank-Centraal-Twente

Rabobank-De-Beste-Verliezer6uKpFDiaMMEdK

Complimenten voor het werk van Rob en zijn team die geslaagd waren om een zeer gezonde avondmaaltijd te bereiken. Een maaltijd dat bestond uit volop groente, ruime keuze in smaken en alles bereid op basis van natuurlijke ingrediënten. 

 Rabobank-Centraal-Twente-vitaliteit

MASTERCLASS DE VERDIEPING | LEVEL 2

Het gedachtegoed van De Beste Verliezer werd tijdens level 1 in mei besproken. Op 10 september, een aantal maanden later ging Henk-Jan dieper in op de materie. Collega’s stuurden vooraf hun vragen in. De Masterclass De Beste Verliezer De Verdieping, zet niet alleen het onderwerp nogmaals op de kaart binnen de Rabobank Centraal Twente. Het geeft ook daadwerkelijk concrete handvaten waar collega’s mee aan de slag kunnen. Inzage in het voedingspatroon is cruciaal om vervolgens de stap te maken naar meer gezondere voeding. We hebben niet alles, maar wel…ontzettend veel in de hand. De keuzes die we de komende decennia maken hebben een zeer grote invloed op onze gezondheid over vele jaren. De Masterclass De Beste Verliezer De Verdieping, geeft meer inzicht in de hoeveelheden (on)gezonde voeding die je op dagelijkse basis binnenkrijgt, hoe je op een eenvoudige manier meer gezondere keuzes kan maken en hoe je hoge bloedsuikerspiegels kan voorkomen. En bovenal: een inzage dat een groot deel van de mensen – zónder dat ze het doorhebben – overtollige hoeveelheden ongezonde voeding tot zich nemen. En dat op dagelijkse basis. Met uiteraard alle gevolgen van dien voor de lange termijn gezondheid.

"Als je over 20 jaar over het marktplein loopt van Hengelo. De leeftijd hebt bereikt van 80 jaar. Hóe wil je dan over dat marktplein in Hengelo lopen? HOE?

Vitaal? Of nog amper vooruitkomend, met een bijna teleurstellende of verdrietig gevoel: was ik maar vitaler op mijn oude dag!? De voedingskeuzes die je vandáág én de komende 20 jaar maakt, hebben extréém veel invloed over hoe je over 20 jaar over het plein in Hengelo loopt... We hebben niet alles in de hand. Zeker niet! Maar zó veel meer dan velen denken... Maak die stap en ga voor GOUDEN BOODSCHAPPEN lieve mensen. Visualiseer jouw marktplein walk over 20 jaar in Hengelo......"

 

Het was érg prettig om weer bij de Rabobank Centraal Twente te zijn. Een zeer gemotiveerde groep mensen die allemaal erg gedreven zijn en gezondheid hoog in het vaandel hebben staan. Het is prijzenswaardig niet alleen de proactieve rol van de medewerkers, maar zeker ook van de bank die haar verantwoordelijkheid neemt en op alle fronten maximale support geeft. Wat ons betreft vanuit De Beste Verliezer: een bijzonder positief voorbeeld hoe je vitaliteit binnen je bedrijf op een energieke, rakende én effectieve manier een plek geeft binnen de organisatie. De totaalaanpak van de Rabobank Centraal Twente krijgt dan ook alle lof terug van haar medewerkers was de vibe op deze mooie avond in september die wij met elkaar hadden. GOUD!!

 

** Zelf zie ik uit naar Sietse. Over 20 jaar hoop ik Sietse te treffen op het marktplein in Hengelo. Hoe mooi zou het zijn als we elkaar dan nogmaals treffen. En dat we elkaar spreken en zeggen: "Goh, weet je nog... die ene Masterclass toen bij de Rabobank. Volgens mij was dat zo rond het jaartal 2020??" 

Sietse loopt energiek weg na een fijne korte meet. Energiek loopt hij weg. Trots met zijn kleinkind naast hem. En dat op zijn 80e...... 

"Nog 10 jaar volhouden Sietse, riep ik hem na..." Sietse is zó dichtbij The Magic #DBV90

Rabobank-gezondheid-vitaliteit

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

  • Prima Masterclass met Verdieping

    Henk Jan ik hoop je inderdaad over 20 jaar weer een keer te ontmoeten. Hopelijk in goede en vitale gezondheid. Inmiddels werk ik er al een jaar of 3 aan om dat te bereiken. Bedankt voor je waardevolle tips en sprankelende presentatie.