Supermarkt Tour inspiratie voor jonge generatie

Supermarkt Tour inspiratie voor jonge generatie

Trots. Zelden was ik het. Nú wel. Ik kan mij niet de laatste keer herinneren dat ik zei dat ik  ergens trots was. Ik gebruik dat woord gewoon niet zo vaak. Niet vanwege een gebrek aan zelfvertrouwen. Ook niet vanwege een gebrek van het geven van complimenten aan een ander. Of aan mijzelf. Het woord trots komt bij mij pas naar voren als ik écht ergens een waardevolle bijdrage aan heb geleverd. Althans, als ik ‘érgens trots op ben’. Uiteraard kan ik ook trots óp iemand zijn. In dit geval ben ik trots op het resultáát van een gezamenlijke geleverde actie van Jantien van Schilt en mijzelf. 

Jantien van Schilt gaf mij de kans om samen voorop te gaan in de strijd. Een strijd die overigens geheel positief geladen is. Voor de 3e keer mocht ik er zijn. Op het Pius in Rijssen mocht ik dit keer misschien wel mijn meest waardevolle bijdrage van het afgelopen jaar geven. Zonder dat de aanwezigen het doorhadden, zei ik stilletjes tegen mijzelf: 

 

“Whow… zie eens wat er gebeurt. Hier ben ik eigenlijk best wel trots op. Als blikken konden ‘spreken’, was dit een heel goed hoofdstuk geworden”

 

fullsizeoutput_239e

Wat ik mocht doen is voor de 3e keer opdraven. Na een Masterclass op school, volgde de ouderavond die ik mocht verzorgen. Althans, ik mocht spreken op de ouderavond. Deze 3e keer kwam ik voor…… “De Supermarkt Tour”. In december 2019 gaf ik de supermarkt tour voor zowel eerste- tweede als derde jaar studenten. Deze groepen gingen met mij de supermarkt in. Het werd een ware eye-opener en het gesprek van de dag op het schoolplein. Kinderen die ‘er geen reet zin in hebben’ en aan het einde van de rit waanzinnig enthousiast naar huis gingen en een selfie met je wilde maken. 

fullsizeoutput_23a8

fullsizeoutput_23bf

 

“Meneer, meneer….??!! Meneeeeeeee-heeeeeeeeeeerrrrrr? En dit dan? En dit? En deze ook? En is deze gezond of ongezond meneer?? Ik had nog nooit op een etiket gekeken meneer Henk-Jan. Het is eigenlijk best leuk”

 

Het begon begin 2019. Een gesprek op het Pius in Rijssen. Of ik iets wilde doen voor de gezondheid van de school. Een gesprek volgde met Jantien van Schilt. 

“Ja, want we hoorden dat jij er verstand van hebt en dat je het nodige doet voor scholen. Kan je ook voor het Pius Rijssen iets betekenen?”

 

Na één gesprek waren we er al uit. We wilden een bijdrage leveren aan een gezonde school. Ik klapte full power en met enthousiaste energie met de hand op tafel: 

 

“Ik ga het regelen. Trust me. Geef mij gewoon de kans om het te regelen. Op 1 voorwaarde: ik wil minimaal 3 keer spreken op jullie school. Als jullie écht stappen willen maken naar een gezondere generatie; moeten we impact maken. Drie keer wil ik jullie tijd: eerst een Masterclass op school, daarna spreek ik op de ouderavond en vervolgens de supermarkt in met de studenten. Live mijn supermarkt tour beleven! Als we het op die manier doen, kan je 200% op mij rekenen. En….Succes gegarandeerd!”

 

fullsizeoutput_238a

fullsizeoutput_23b6

STUDENTEN ZIJN OM | SUPERMARKTOUR 

Na de Masterclass op school en de ouderavond die daarop volgde gaf ik in december 2019 de Supermarkttour. Het begon in de klas met een korte theorie uitleg. Daarna gingen we lopend naar de Jumbo in Rijssen. De supermarkt tour is een ware eye-opener voor de studenten. Het is interactief en er is veel vrijheid voor de studenten om op zoek te gaan naar hun eigen voeding. Gezond en ongezond. Het geeft bijzonder veel inzicht. Van verbazing tot afvragen of het echt wel klopt?

Wat begon als ‘moet dit nou?!’, eindigde in “Zijn we nú al klaar meneer? Maar hoe zit het hiermee dan? En dit product?” Het was te gek en bijzonder waardevol.

 

Met trots kijk ik terug op deze drie sessies. Eigenlijk op dit gehele traject. Binnen de Pius in Rijssen liggen diverse boeken. In de bibliotheek en vele docenten hebben het boek in het bezit. En bovenal: de supermarkt tour was de grote finale. Ik durf te zeggen dat we écht wat bereikt hebben. Dat we impact gemaakt hebben. Deze geleverde job beschouw ik een zeer waardevolle. In mijn optiek is het hard nodig. Simpelweg omdat er gigántische hoeveelheden ongezonde voeding, door een heel groot aantal jonge kinderen gegeten wordt. Met alle gevolgen van dien. Eerder schreef ik hierover het artikel “Overlijdt de nieuwe generatie eerder dan de huidige generatie?”

Het is en blijft ontzettend belangrijk om op al jonge leeftijd aandacht te besteden aan ons grootste goed: onze gezondheid. Zonder het geloof van de ander, kan ik nérgens mijn verhaal voor een groot publiek vertellen. Dit keer was het Jantien van Schilt – en vervolgens haar team – die mij de kans gaf te mogen spreken. Het is een zeer waardevol traject geweest. We hebben samen bijdragen aan een meer gezondere generatie. Hoe klein die stap ook is. Hij ís er! 

Ik zie uit naar het verder verspreiden van de Gouden Boodschap de komende decennia. Belerend? No. Positief? Ja! Die kids zijn goudeerlijk. 

IK BEN TROTS OP ONZE GELEVERDE BIJDRAGE. 

** Wil jij ook een positieve bijdrage leveren aan je team of aan je school? Boek dan een Masterclass

 Reageren? Of heb je een mening over dit artikel? Reageer dan hieronder in het 'Commentaar'

fullsizeoutput_23a8

fullsizeoutput_23c4

fullsizeoutput_23c1

fullsizeoutput_23bc

fullsizeoutput_23b4

fullsizeoutput_23c3

fullsizeoutput_23a5

 Reageren? Of heb je een mening over dit artikel? Reageer dan hieronder in het 'Commentaar'

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.