De Beste Verliezer inspireert Friesland vanuit De Lawei in Drachten

De Beste Verliezer inspireert Friesland vanuit De Lawei in Drachten

Wauw…. In een uitverkochte en stampvolle Lawei in Drachten presenteerde auteur en inspirator Henk-Jan Koershuis voor bijna 1.000 mensen zijn Gouden Boodschap. Een waardevolle avond die aankwam in Friesland. Zijn Beste Verliezer Masterclass tourt door het land. Op 29.01.2020 stond Drachten op de kaart: ook in Friesland was er veel aandacht voor De Gouden Boodschap. In een ruim 2 uur durende show nam Henk-Jan de Friezen mee op zijn eigen energieke wijze. Vol met energie, snelheid en humor. Niet belerend, wel met…. ‘Een Boodschap ‘die aankomt’. Het was een avond waarin velen hun bijdrage hebben geleverd. Van lokale ondernemers tot vrienden, familie en collega’s. De Beste Verliezer is Teamwork!

HET ROER OM IN FRIESLAND

Wat is normaal? Als het gaat om het voedingspatroon van deze tijd, is de huidige norm van normaal ver verwijderd van wat ik nog zou omschrijven als gezond. Een epidemie van ongekende omvang trekt door de wereld. Ook in Nederland kampen veel mensen met problemen rondom het realiseren van gewichtsverlies, overgewicht, depressies of is het medicijn gebruik gestegen tot record hoogte. In veel gevallen is er een directe link met het voedingspatroon.

Gaat het om onze gezondheid, dan bij een groot aantal mensen het roer om moeten. Althans, als je op de lange termijn meer energie en gezondheid wilt ervaren. De Masterclass van de Beste Verliezer wil inspireren. Inspireren om het maximale uit je leven te halen. Om op een energieke wijze de leeftijd van (minimaal) 90 jaar te halen, zonder toeters en bellen. Ik noem het #DBV90. Wie wil jij zijn? 

Na de Masterclass stapten velen de grote zaal uit met een eye-opener rijker. Dat is zeer waardevol. Je zíet dat er tijdens een Masterclass in de zaal al dírect een bepaalde vibe onstaat. Het is de combinatie van het onderwerp dat een ieder raakt, en de energie tussen het publiek en Henk-Jan. 

“Ik ben helemaal enthousiast. Henk-Jan heeft heel duidelijk en inzichtelijk gemaakt hoe mijn huidige voedingspatroon eruit ziet en hoe ik daar de komende 30 jaar tegen aan zal kijken. Radicaal anders kan ik je vertellen. Bij mij gaat het roer om. Morgen al!”

 

ZÍEN IS VÓELEN | NOOIT EERDER VERTOOND IN NEDERLAND

Overgewicht is heel duidelijk zichtbaar. Je hebt het wel of niet. Een groter probleem waar veel mensen mee te maken hebben, is het meermaals per dag blootstellen aan zeer hoge bloedsuikerspiegels. Dit fenomeen is erg ongezond en leidt onnodig tot allerlei ziektes. Om inzíchtelijk te maken hoe het voedingspatroon van mensen eruitziet, was het onder andere een grote berg suiker die door het lichaam gaat bij voedingspatroon-x dat tijdens de Masterclass getoond werd. Een voedingspatroon dat helemaal niet bijzonder ongezond líjkt. De waarheid is echter dat een dergelijk voedingspatroon dermate ongezond is, wanneer je dit bekijkt over een periode van 30 jaar.

29-01-2020-De-Beste-Verliezer-2

In een stampvolle Lawei presenteerde Henk-Jan Koershuis op 29.01.2020 zijn Masterclass De Beste Verliezer voor bijna 1.000 mensen

 

“Wat nog nooit eerder vertoond was in Nederland maakte ik in De Lawei inzichtelijk. Eén beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Deze grote berg suiker is de hoeveelheid die iemand eet over een periode van 30 jaar. Een overschrijding van ongekende omvang. Door het te laten zíen ga je het (bijna) letterlijk voelen. Je maag draait om als je dat ziet en typeert als jouw voedingspatroon. Wie wil jij zijn?” Het roer moet bij velen écht om, om onnodige ziektes op latere leeftijd te voorkomen. We hebben meer in de hand dan we zelf denken”

 

29-01-2020-De-Beste-Verliezer-4

 

Nog nooit eerder vertoond in een Theater | Inzage in het voedingspatroon van velen 

VAN BESTSELLER NAAR… BASE CAMP

Het boek werd in 2019 een Bestseller. Een letterlijk Gouden exemplaar wat vele duizenden mensen al mocht enthousiasmeren op weg naar een gezonde levensstijl. Voor een select gezelschap biedt De Beste Verliezer naast het boek ook de Masterclass aan bij bedrijven en scholen. Zijn meest ultieme ‘proef’ is De Beste Verliezer Base Camp. In 2019 ging de Base Camp naar Noorwegen. Een select gezelschap reist een week samen met Henk-Jan en leeft volgens het gedachtegoed van De Beste Verliezer. Het is voor de deelnemers een ware Life Changer. In 2020 staat de Base Camp ook weer op het programma. Binnenkort wordt alle info bekend gemaakt via de website en social media.

29-01-2020-De-Beste-Verliezer-23

29-01-2020-De-Beste-Verliezer-20

EEN GOUDEN BOODSCHAP

Radicaal anders boodschappen doen. Willen we onze gezondheid verbeteren, dan moeten we toe naar radicaal anders boodschappen doen. Tijdens de Masterclass ga ik hier uitgebreid op in. De wereld is in de afgelopen 50 jaar extreem verandert. Die verandering heeft ook op ons voedingspatroon een enorme impact gehad. Zeker niet meest optimaal. We zijn dikker dan ooit en het aantal mensen dat zich dagelijks blootstelt aan ziekelijk hoge bloedsuikerspiegels is enorm. Dit móet anders willen we een energieke maatschappij behouden.

“Het aantal mensen dat onnodig ziek wordt, extreem veel medicijnen gebruikt of depressief is….. kom oppppppp zeg; dat kán écht anders”

Henk-Jan sprak over Gouden Boodschap, mindset, de liefde voor het leven en je lichaam en over Diet Protein. Het product dat hij ontwikkelde naast zijn boek. 

“De meeste mensen hebben zeer beperkte kennis over voeding. Koolhydraten, vetten en eiwitten of vitaminen en mineralen zijn begrippen die wel bekend zijn, maar de werking ervan? De samenstelling? De hoeveelheid? De verschillende sóórten? Velen hebben op dat gebied – geheel begrijpelijk – beperkte kennis. Of het nou gaat om Gouden Boodschappen of Diet Protein: tijdens de Masterclass ga ik daar diep(er) op in. Zeer waardevol!”

29-01-2020-De-Beste-Verliezer-12

29-01-2020-De-Beste-Verliezer-7

 

Zittend op een grote berg suikerklontjes toont Henk-Jan zijn Bestseller

EEN GEZONDER NEDERLAND BEREIK JE NOOIT ALLEEN

De weg naar een gezonder Nederland. Dat is waar De Beste Verliezer een sterk geloof in heeft. De Masterclass in De Lawei is een mooi voorbeeld. Wat startte met een One Man Dream om een bijdrage te leveren aan een gezondere generatie, is allang geen One Man Show meer. Ook in Friesland was deze avond het succes van velen, zoals in de introductie al aangegeven. Het is teveel om op te noemen – en we vergeten altijd mensen, dus is dat gevaarlijk – maar een bijzonder groot woord van dank gaat uit naar velen, hieronder vermeld.

MASTERCLASS BIJWONEN | OP JOUW BEDRIJF | OP SCHOOL OF IN HET THEATER?

Ben je enthousiast? Volg dan een Masterclass in het Theater. De komende shows in Borne zijn uitverkocht. Voor a.s. dinsdag 4 februari zijn echter nog enkele tickets verkrijgbaar via de shop. Wil je de Masterclass naar jouw bedrijf halen? Dat kan!

Wil je de nieuwe generatie kids inspireren met de Masterclass De Beste Verliezer op scholen? Stuur dan Henk-Jan naar de school van je (klein) kind. Een speciaal scholen project in combinatie eventueel met een ouderavond is een gegarandeerd succes.

KILLING & BEDANKT

De grote Masterclasses in het Theater zijn keer op keer weer ‘killing’. Ondanks dat ik wekelijks op het podium sta, vraagt het veel van je. Elk woord wordt gewogen. In de zaal zitten mensen allemaal met hun eigen achtergrond en ervaringen. Vooral met hun eigen: behoeftes. De een komt voor dit. De ander vindt dat niet belangrijk en komt voor dat.

“Voor mij is het keer op keer de uitdaging om állen t ‘leveren’. Het is niet het verhaal dat over míj gaat. De Masterclass heeft maar 1 doel: mensen inspireren. Iedereen die de zaal verlaat!”

 

Om keer op keer te leveren is geweldig om te doen. Ik sta daar in mijn comfort zone. Gewoon wie en hoe ik ben. Toch heb ik de drang en drive om te leveren. Met als doel alle mensen maximaal te supporten op zo’n avond. Dat vraagt veel van mij. Maar… is ontzettend dankbaar na iedere Masterclass.

Nogmaals dank voor de bijzondere support die ik ontving in Friesland. Deze droom is vele jaren geleden begonnen. Dat een onbekende Tukker de Lawei uitverkoopt is – nogmaals – niet zijn eigen verdienste. Het is het resultaat van het geloof van vele mensen in het programma wat ik ‘doceer’ en waar ik bijzonder trots op ben. Een dijk van een programma. Een levensstijl die voor íedereen te realiseren valt. Mijn grote dank gaat naar iedereen die in mij en in De Beste Verliezer gelooft. Zonder het geloof van anderen was er geen volle Lawei.

“GENIET VAN HET LEVEN. WEES TROTS OP JEZELF. INSPIRÉÉR JEZELF OOK. HET MAAKT HET LEVEN ZOVEEL MOOIER. EN…. INSPIREER ANDEREN OP WELKE MANIER DAN OOK….”

 

 

29-01-2020-De-Beste-Verliezer-15

Een persoonlijke noot voor íedereen

29-01-2020-De-Beste-Verliezer-3

Een voor mij persoonlijk ook Gouden Avond, met de wens om velen te inspireren het maximale uit dit mooie leven te halen.

189867DE-AEF0-40EF-B61B-9A7E6FD2D9FA

Dank júllie wel Friesland!

3441C85D-1EEC-4981-BDE3-2CA7C6086B4A

Een óngekend sterk Gouden Team achter de schermen. Zonder Femke en Rik géén succesvolle Theater Masterclasses

519359AE-1EED-4C83-A676-F8F8A6E50334

Good Friend Gerwin en broer Rogier | Priceless | Decor gebouwd door mijn oudste broer Edwin 

0FAB7A12-486C-445F-AB52-3BFBBED9469D

Final moment 2 minuten voor opkomst in De Lawei

22502F51-06F0-4267-8D24-50FD7B973399

Deze man, boven in de zaal | Hij deelde een zeer persoonlijk verhaal met de zaal | Heel bijzonder...

571898FD-BA52-4BEB-9B68-1DF5EDAF9AB9

Bijzonder dankbaar voor de grote opkomst | Grote zaal De Lawei

6CD7789C-4C16-4A22-AEF0-AB37239EC610

De Base Camp Airstream Caravan | In 2020 ook weer een Base Camp | Ga jij voor de Ultimate Life Changer?

Speciale dank aan: mijn familie, Femke, Gert, Bas, Ruud, Peter, Miente, Marleen, Samantha, Rik, Gerwin, Karien, Harm. 

Prachtige Foto's van: Karien Bergboer & Harm Dommisse 

Was je erbij? Of wil je wat kwijt? Ik zou het leuk vinden om hieronder terug te lezen wat jouw ervaring was. Of wat je kwijt wilt? Wil je dat laten weten en delen met mij door.... hieronder in het COMMENTAAR SCHRIJVEN 

 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.